Europski kickboxing kup

Članovi KBK Krapina i zabočke Ninje vratili se s nekoliko medalja

Objavljeno: 13.02.2017. mladenmandic

U Karlovcu se proteklog vikenda održao trodnevni Europski kickboxing kup “Karlovac Open 2017”, u svim disciplinama kickboxinga i za sve dobne uzraste, a na kojem je nastupilo 1152 natjecatelja s 2060 startova iz 187 klubova i 28 država. Članica Kickboxing kluba Krapina Antonela Cesarec nastupila u point fighting grand champion kategoriji mlađih kadetkinja, u kojoj je osvojila peto mjesto. Drugog dana, za Kickboxing klub Krapina natjecala su se četiri natjecatelja, i to Borna Topolovec u kategoriji dječaka do 25 kilograma, koji je osvojio treće mjesto, Antonela Cesarec u kategoriji mlađih kadetkinja do 37 kilograma, u kojoj je zauzela je peto mjesto, te u kategoriji do 42 kilograma, u kojoj je zauzela deveto mjesto. Junior Petar Šoštarić i senior Ivan Kralj natjecali su se u početničkoj kategoriji, u kojoj je Petar, u kategoriji do 63 kilograma, osvojio izvrsno drugo mjesto, a Ivan, u kategoriji do 74 kilograma, bio je treći.

Hršak zlatna

U nedjelju se natjecala Silvija Hršak u master kategoriji light Contacta za žene + 60 kg i osvojila prvo mjesto.
Na natjecanju su nastupili i članovi KBK Ninja Zabok sa svoje tri uzdanice – Manuelom Vešligaj u kategoriji do 47 kilograma, Leonom Bartolin do 37 kilograma i Darijem Glogoškim u kategoriji + 47 kilograma. Svi su nastupili u disciplini Point Fighting. Dario Glogoški ostvario je najbolji plasman, osvojivši u konkurenciji 24 natjecatelja brončanu medalju. U prvom meču pobijedio je natjecatelj iz kluba domaćina “Tigar” Karlovac, sa 3:0, u drugom meču pobijedio je borca iz Češke sa 5:4, a u polufinalnu je izgubio od mađarskog natjecatelja Dušana Totha. Leona Bartolin imala je u svojoj kategoriji 12 natjecateljica i u prvom meču sastala se s talijanskom prvakinjom Elizabetom Fiorentini, te u neizvjesnom meču izgubila tijesno, s 5:6. Inače, Talijanka je na kraju bila i pobjednica u skupini. Manuela Vešligaj borila se u deset kilograma težoj skupini, i kao početnica, u prvom kolu izgubila od iskusnije Mađarice.

Osam odličja za Zmajeve

S osam odličja okitili su se i članovi KBK Zmaj iz Bedekovčine. Stjepan Sedak na svom je prvom europskom kupu nanizao čak sedam borbi, a sa šest pobjeda i jednim porazom osvojio je zlato u kick lightu te srebro u light contactu za starije kadete do 52 kilograma. Ana Sovec pobijedila je Mađaricu i Britanku te se prvi puta okitila zlatom na europskom kupu. Patrik Ferenčić odradio je sedam mečeva, a osvojio je srebro i broncu. U light contactu i kick lightu, u kategoriji juniora do 74 kilograma, Ivan Bertić je osvojio treća mjesta, a trećeplasirana bila je i Diana Franke, u kick lightu, u kategoriji seniorki do 65 kilograma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba