Zagorska stranka

Ljubomir Puljić – Belina ga izbacio, kod Bandića vegetirao, a kod Jerneića opet “uskrsnuo”

Objavljeno: 12.02.2017. mladenmandic

Razjedinjene političke stranke sa zagorskim predznakom, već dugo na hrvatskoj političkoj sceni traže svoje mjesto pod krovom. Zagorska stranka kojoj je na čelu Miljenko Jerneić, tako se ovih dana pojačala s Ljubomirom Puljićem, bivšim političkim tajnikom Belinine Zagorske demokratske stranke, danas Hrvatske kajkavske stranke. Rođeni Hercegovac iz Stolca, koji je završio višu školu na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, bio je neko vrijeme politički tajnik ZDS-a, no predsjednik ZDS-a dr. Stanko Belina ga je razriješio te dužnosti, a nakon toga, zbog nepoštivanja odluka i zaključaka Predsjedništva i Savjeta Zagorske demokratske stranke, u lipnju 2015. godine zbog koketiranja sa suparničkim taborom i izbacio iz stranke.

Zagorski zet

No, Ljubomir Puljić, zagorski zet iz Huma na Sutli, ubrzo ne bacio u zagrljaj novoosnovanoj stranci “Bandić Milan 365 – stranka rada i solidarnosti”. No, ni kao Bandićev partner, gdje je uglavnom vegetirao i čekao neku bolju priliku, nije dugo izdržao. Nakon raskola Zagorske stranke na Jerneićeve i Babićeve ljude koji su ubrzo osnovali Hrvatsku stranku svih kajkavaca, zagorski zet hercegovačkih korijena, Ljubo Puljić ovih je dana na nagovor Miljenka Jerneića pristupio Zagorskoj stranci. Zagorska stranka sa Zagrepčaninom Puljićem tako sada kreće u osvajanje mandata u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.
– Ušao sam u Zagorsku stranku, jer je to jedina politička opcija u Hrvatskom zagorju koja je ostala vjerna svojim glasačima, svi su sada postali nekakvi regionalni kajkavci. Zagorkama, Zagorcima i ostalim našim biračima u Hrvatskom zagorju mogu poručiti kako je Zagorska stranka jedina politička opcija koja osigurava budućnost Hrvatskom zagorju – rekao je Ljubomir Puljić.

“Zaljubljen” u Bandića

– Bio sam osam godina politički tajnik ZDS-a, no razišao sam se s dr. Belinom jer je osnova njegove politike bila ta, da se uvijek sljubi s vladajućima, ne bi li on dobio kakvu političku funkciju u vlasti. Nakon što su me zbog sukoba s Belinom izbacili iz stranke, jedno vrijeme bio sam član Bandićeve stranke, a ovih dana u razgovoru s Miljenkom Jerneićem, bit ću predsjednik podružnice Zagorske stranke u Zagrebu i kandidirat ću se za gradskog vijećnika u Zagrebu. Jesam po rođenju Hercegovac, ali ću u zagrebačkoj Gradskoj vijećnici zdušno zastupati interese Zagorja – rekla nam je nova akvizicija Zagorske stranke, donedavno veliki zaljubljenik lika i djela Milana Bandića. Dodao je kako se uoči skorih lokalnih izbora, Zagorska stranka znatno ojačala, pa je tako u stranku ušao i bivši drugi čovjek Belininog ZDS-a i predsjednik zagorske Županijske skupštine dr. Višeslav Ćuk. U Zagorsku stranku također doznajemo od Miljenka Jerneića, ovih je dana ušao i gradski vijećnik grada Zlatara Vilko Kukec. Njegovim učlanjenjem, Zagorska stranka u gradu Zlataru sada ima dva gradska vijećnika. Uz Kukeca, vijećnik ZS-a je i Josip Findak, Kukec je pri potpisivanje pristupnice Zagorskoj stranci, posebno napomenuo da je došao u Zagorsku stranku jer je to jedina politička stranka koja provodi pravu zagorsku politiku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba