Kreditno zaduženje Županije

Uzeli kredit od 15,3 milijuna kuna za gradnju Područne škole Martinišće i dovršetak radova na sportskoj dvorani u Đurmancu

Objavljeno: 10.02.2017. mladenmandic

Na sjednici Skupštine Krapinsko – zagorske županije donesena je odluka o kreditnom zaduženju Županije, koja će se kreditno zadužiti kod Privredne banke Zagreb d.d. u iznosu od 15,3 milijuna kuna, uvećano za kamate i troškove kredita, radi financiranja izgradnje Područne škole u Martinišću i radi dovršetka izgradnje sportske dvorane pri Osnovnoj školi u Đurmancu. Od tog novca osam milijuna kuna predviđeno je za izgradnju Područne škole u Martinišću, a 7,3 milijuna kuna za dovršetak izgradnje sportske dvorane pri Osnovnoj školi Đurmanec.

Tromjesečne rate

Kredit će se iskoristiti u roku 12 mjeseci od dana sklapanja ugovora o kreditu, a najkasnije do 30. lipnja 2018. godine, uz poček od dvije godine i otplatu glavnice u 52 tromjesečne rate, od kojih prva dospijeva na naplatu 30. lipnja 2020. godine, a posljednja 31. ožujka 2033. godine, uz fiksnu kamatnu stopu od 2,12 posto godišnje. Ova Odluka objavit će se i u Službenom glasniku Krapinsko – zagorske županije s proračunom Krapinsko – zagorske županije za 2017. godine i s projekcijama za 2018. i 2019. godinu.

Ponude od četiri banke

Županija je uvjete za kreditiranje zatražila kod četiri banke – HBOR-a, HPB-a, PBZ-a i ZABA-e kojima je upućen poziv na dostavu obvezujuće ponude za dugoročni kredit s rokom otplate od 15 godina, uključujući poček od dvije godine. Nakon zaprimanja ponuda od sve četiri banke, odrađen je i drugi krug poziva na dostavu, pri čemu su pozivi otišli na prve dvije rangirane banke iz prvog kruga koje su ponudile najnižu cijenu (HPB i PBZ). U drugom krugu, u zadanom roku ponude su dostavile obje pozvane banke, pri čemu je ponuda PBZ-a cjenovno bila najpovoljnija.



NAČELNIK ĐURMANCA DAMIR BELOŠEVIĆ:

Dvorana bi se trebala dovršiti do rujna ove godine

– Gradnju ove dvorane započeli smo još 2010. godine. U njenu izgradnju općina Đurmanec dosad je uložila nešto manje od četiri milijuna kuna, Krapinsko – zagorska županija 3,5 milijuna kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja dalo je 820 tisuća kuna, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 1,7 milijuna kuna. Za dovršetak projekta potrebno je još 7,3 milijuna kuna, koja će sada kreditom na 15 godina osigurati Županija. Napominjem kako se radi o školskoj, a ne općinskoj dvorani i kako je unatoč tome što je Županija osnivač i vlasnik škole, i Općina do sad u gradnju uložila skoro četiri milijuna kuna – rekao nam je načelnik Đurmanca Damir Belošević, dodavši kako se nada da bi dvorana napokon trebala biti završena do početka nove školske godine u rujnu, odnosno najkasnije do konca kalendarske godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba