Investicija Zagorskog vodovoda

U Dolu Klanječkom gradi se pročistač otpadnih voda

Objavljeno: 09.02.2017. mladenmandic

Zagorski vodovod u Dolu Klanječkom pokraj Klanjca, kao investitor, gradi pročistač otpadnih voda, na lokaciji nasuprot klanječkog Gradskog groblja. Radovi koje izvodi tvrtka “MB Trans gradnja” su u tijeku, a trebali bi biti dovršeni početkom proljeća ove godine. Vrijednost ove, za grad Klanjec izuzetno važne investicije, iznosi 700 tisuća kuna.

U prvoj fazi 50 priključaka

Gradilište su ovih dana obišli gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek i direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić.
Riječ je o uređaju od 150 ES (ekvivalent stanovnika), a prema riječima gradonačelnika Brleka, na novoizgrađeni pročistač priključit će se stambeni objekti iz cijelog naselja Dol Klanječki, te dijela Ulice Ive Broza, koja se iz središta Klanjca spušta prema Dolu Klanječkom. U prvoj fazi, bit će to otprilike 50-ak priključaka. Direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić pri obilasku gradilišta izrazio je također zadovoljstvo dosadašnjim tijekom radova.

Peti pročistač

– To je već peti pročistač u sustavu Zagorskog vodovoda. Riječ je o BIO tipu pročistača, a ovaj koji se upravo gradi u Dolu Klanječkom, pokazao se kao izuzetno funkcionalan i efikasan za mala naselja. Upravo je to optimalno rješenje za ovakav broj stanovnika i novih priključaka, te vjerujemo da će raditi na zadovoljstvo korisnika i cijele lokalne zajednice – rekao je Mihovilić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba