SVJETSKI DAN BOLESNIKA

Mjerenje tlaka i šećera, druženje, radionice i predavanja

Objavljeno: 09.02.2017. zagorjeinternational

Svjetski dan bolesnika i ove će se godine obilježiti diljem Zagorja, prenosi Radio Zlatar. Patronažne sestre Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije organiziraju razne aktivnosti, pa će tako ovog petka u Zlataru, u suradnji s udrugom “Pomoć u kući”, biti organizirana radionica na temu “Održavanje kognitivnih i motoričkih sposobnosti”, koja će početi u društvenom domu Markušbrijeg u 10 sati. U Zaboku, patronažne sestre organiziraju posjet Domu Loborgrad, gdje će se družiti s korisnicima.

Uključeni i župni uredi

U obilježavanje Dana bolesnika tradicionalno će se uključiti i župni uredi. U Krapini, u petak nakon svete mise u 11 sati, patronažne sestre i župnik družit će se s bolesnima i njihovim obiteljima, a takvo druženje bit će organizirano i u klanječkom župnom dvoru. U Oroslavju će u 17 sati biti proslavljena sveta misa za sve zdravstvene djelatnike, a potom će se održati mjerenje tlaka i šećera u krvi. Patronažne sestre obići će i korisnike Obiteljskog doma za starije. Druženje i mjerenje tlaka i šećera bit će održano i u župnom dvoru u Stubičkim Toplicama te u vatrogasnom domu Tuhelj. U samostanu u Poredju, u općini Hum na Sutli, održat će se preventivna zdravstvena radionica, a zatim će biti proslavljena i sveta misa.

Županijska skupština

Predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki organizira mjerenje tlaka i šećera i za članove Županijske skupštine, danas, prije početka sjednice, u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba