OSNOVANA UDRUGA MATHKAJ

“Cilj je popularizacija matematike, te poticanje logičkog zaključivanja i kreativnosti”

Objavljeno: 09.02.2017. mladenmandic

U Krapinsko – zagorskoj županiji osnovana je još jedna udruga – MathKaj, Matematičkog društva Krapinsko – zagorske županije sa sjedištem u Tuhlju. Osnivači Udruge su učiteljice matematike iz nekoliko osnovnih škola u Zagorju – Viktorija Dimec Bračun i Tanja Turk iz OŠ Krapinske Toplice, Vesna Kunštek iz OŠ Viktora Kovačića iz Hum na Sutli, Andreja Drašković i Dragica Šalković iz OŠ Ljudevita Gaja u Krapini, Silva Županić iz OŠ Đure Prejca iz Desinića i Ančica Slaviček iz OŠ “Lijepa naša” iz Tuhlja.

Suvremeni pristup

Za predsjednicu Udruge izabrana je Ančica Slaviček, voditeljica Županijskog stručnog vijeća učitelja i učiteljica matematike Krapinsko – zagorske županije, dopredsjednica je Dragica Šalković, tajnica Tanja Turk, a likvidatorica Viktorija Dimec Bračun.
Kako je istaknula predsjednica Ančica Slaviček, udruga MathKaj osnovana je s ciljem popularizacije matematike, a u svom djelovanju će nastojati poticati logičko zaključivanje i kreativnost u radu s učenicima, njegovati timski rad, promicati suvremeni pristup nastavi matematike i poticati kreativnost nastavnika u izradi raznih nastavnih materijala.

MathFest

Osnivačice Udruge upućuju zahvalu svojim ravnateljima i ravnateljicama, a posebnu zahvalu Snježani Romić, ravnateljici tuheljske Osnovne škole, u čijem se domaćinstvu dvije godine održavao MathFest, kao i Termama Tuhelj, gdje se održavao taj popularni matematički festival. MathKaj poziva i sve ostale zainteresirane učitelje i učiteljice da se uključe u rad Udruge.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba