OŠ u Krapinskim Toplicama

Otvoren poludnevni boravak za djecu i mlade u riziku

Objavljeno: 07.02.2017. mladenmandic

U Osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama, otvoren je poludnevni boravak za djecu i mlade u riziku. Ova socijalna usluga poludnevnog boravka provodi se u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom, centrima za socijalnu skrb i osnovnim školama, a nositelj je Odgojni dom Bedekovčina. Zamjenica župana Jasna Petek pozdravila je sve prisutne i tom prilikom istaknula kako na planu socijalnih usluga u zajednici, Županija izvrsno surađuje s institucijama koje nisu u njihovoj izravnoj nadležnosti, te s njima provodi projekte koji su izrazito važni za djecu.

Preventivni program

– Ovo je jedan od važnih preventivnih programa na kojima radi Krapinsko – zagorska županija. Usluga je počela u Bedekovčini, zatim je išla u Mače, Brestovec Orehovički, Stubičke Toplice, i evo nas sad i u Krapinskim Toplicama, te uopće ne sumnjam da ćemo nastaviti i dalje – poručila je Petek te posebno istaknula Odgojni dom Bedekovčina kao ustanovu koja je krenula u deinstitucionalizaciju, u čemu je vrlo uspješna.
OŠ Krapinske Toplice osigurala je prostor, a Odgojni dom Bedekovčina namještaje i opremu, kao i dvije stručne djelatnice. Usporedo s uslugom poludnevnog boravka, za roditelje uključene djece s nadležnim Centrom za socijalnu skrb Zabok, dogovorena je i provedba usluge savjetovanja i pomaganja obitelji.

Pozdravi i blagoslov

Okupljene su na svečanosti otvorenja pozdravili i načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić, ravnatelj OŠ Krapinske Toplice Samson Štibohar, ravnateljica Odgojnog doma Bedekovčina Tamara Kotarski, a sam prostor poludnevnog boravka blagoslovio je župnik u Krapinskom Toplicama Mato Herceg. Na svečanosti su bili i ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice Antun Zupanc, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zabok Tanja Cujzek, te ravnatelji više zagorskih osnovnih škola. Prigodni popratni program izveli su učenici OŠ Krapinske Toplice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba