Zaigrali se na stranicama KZŽ

Ako je brza cesta “Hajdašijana”, po kome bi se trebale zvati škole, dvorane, muzeji, vodovod? Ti ljudi to ne grade iz svog džepa, to plaćaju svi porezni obveznici

Objavljeno: 07.02.2017. Alen Brodar

Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik zagorskog SDP-a i bivši ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, činjenica je, u svom je mandatu napravio dobar posao za cestogradnju u Zagorju. Pa je tako, između ostalog, revidirao i projekt te lokacijsku dozvolu iz 2008. godine za brzu cestu od Popovca, preko Marije Bistrice do Zaboka, sa spojem na Breznički Hum. Osigurana su i sredstva za tri dionice spomenute ceste, od kojih su dvije otvorene, ova druga od Andraševca do Bedekovčine baš u ponedjeljak, kada se u Bedekovčini okupio velik broj političara svih opcija, predvođenih premijerom Andrejem Plenkovićem i suradnicima te još veći broj novinara iz svih lokalnih i velike većine nacionalnih medija.

Nastavak projekta

Svi su se složili da je brza cesta potrebna, i premijer je rekao da je riječ o projektu u kojeg su Hrvatske ceste proteklih godina uložile značajna sredstva, projektu koji će pridonijeti boljoj prometnoj povezanosti Hrvatskog zagorja, osobito ovih mjesta koji su uz autocestu, ali i svima onima koji idu dalje prema Zlatar Bistrici, odnosno Svetištu u Mariji Bistrici.
– Nadam se da će ovaj projekt biti nastavljen i u ovoj i idućoj godini, kada se kreće u dovršetak dionice do Zlatar Bistrice, a potom i planovi za širi projekt sve do Popovca. Tako bi se znatno rasteretio prometni pravac koji ide autocestom. Zahvaljujem svima koji su ovom projektu dali značajan doprinos – zaključio je premijer Plenković.
Bio je tamo i Siniša Hajdaš Dončić, koji je upravo zbog titule bivšeg ministra prometa bio medijima zanimljiv, pa je rekao da mu je drago što će se brza cesta nastaviti graditi sve do Zlatar Bistrice.
– Nadam se da će preostala dionica biti završena u zadanom roku. Ovo je jedna od najprometnijih dionica u Hrvatskoj, gdje je prosječni dnevni promet preko 10 tisuća vozila. Ovaj kraj je definitivno zaslužio modernu prometnicu – zaključio je Hajdaš, ni ne sluteći, barem nam je tako danas rekao, da će na službenim županijskim stranicama Krapinsko – zagorske županije, ta cesta biti nazvana upravo po njemu. Ipak, neki visokopozicionirani članovi stranke, kao što je dožupanica Jasna Petek, već su jučer na svojim Facebook profilima dijelili spornu objavu.

Službena stranica KZŽ

Naime, u izvještaju s otvorenja dionice brze ceste od Andraševca do Bedekovčine, u naslovu stoji da je otvorena nova dionica ceste “Hajdašijane”, za što nam je Hajdaš Dončić rekao da ne zna o čemu se radi, da to nije vidio i da upitamo župana Kolara, odnosno u Krapinsko – zagorskoj županiji.
Pa stvarno, ne sporeći ničije zasluge, činjenica je da je Hajdaš Dončić samo radio svoj posao ministra prometa. Cestu su isfinancirali svi porezni obveznici, a ne jedan čovjek, da bi se javna građevina zvala po njemu. Po kome ćemo onda nazivati sve škole koje su nadograđene ili izgrađene, sportske dvorane, muzeje, ostalu komunalnu infrastrukturu? Jesu li ti ministri to plaćali iz svog džepa ili su to platili porezni obveznici? Nije uobičajeno, da ne kažemo dopustivo, da se na službenoj stranici jedne županije tako očito pridaju zasluge samo jednoj osobi, koja, činjenica je, dolazi iz iste stranke kao i vodstvo te županije, dapače, ta im je osoba u neku ruku “šef”. Svjetla reflektora svih medija time su na nekin način pogrešno iskorištena, a jesu li službenu županijsku stranicu u SDP-u počeli koristiti u svrhu predizborne kampanje, upitali smo i župana Željka Kolara.

Službeni odgovor iz Krapinsko – zagorske županije još čekamo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba