Na ovogodišnjoj 11. Zimskoj školi sudjelovalo 140 učenika te 50 volontera i voditelja

Objavljeno: 06.02.2017. mladenmandic

U Zaboku u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, proteklog vikenda je održana 11. Zimska škola Gradskog društva Crvenog križa Zabok. Na ovogodišnjoj Zimskoj školi sudjelovalo je više od 140 učenika, 50 volontera i voditelja radionica. Već 11. godinu zaredom volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zabok s učenicima promiču ljudske vrednote, druže se, uče i stvaraju.

Šest radionica

Učenici su sudjelovali u radu šest radionica – pružanju prve pomoći, Pokretu Crvenog križa, prevenciji ovisnosti, prevenciji nasilja, dječjim pravima i volontiranju, a jedna radionica bila je posvećena prenošenju iskustava koja su prikupili volonteri Gradskog društva Crvenog križa na Međunarodnom kampu mladih “Atlantis” 2016. godine. Učenike i voditelje su pozdravili učenica Ema Kralj himnom Crvenog križa, ravnatelj OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Tomislav Polanović, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Zabok Petar Bedeniković, a ispred Krapinsko – zagorske županije sudionike radionica pozdravio je Ivan Lamot koji je i otvorio 11. Zimsku školu. Pokrovitelj Zimske škole Gradskog društva Crvenog križa Zabok bila je OŠ Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka, Društvo Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije i izdavačka kuća Alfa.

Više od 1100 učenika

U radu Zimske škole u proteklih deset godina sudjelovalo je više od 1100 učenika osnovnih i srednjih škola s područja djelovanja Gradskog društva – Gimnazija Zabok, Srednja škola Bedekovčina, Osnovne škole iz Brestovca Orehovičkog, Bedekovčine, Velikog Trgovišća, Svetog Križa Začretja i Zaboka. Ove su godine po drugi puta sudjelovali i učenici iz GDCK Krapina, GDCK Zlatar, GDCK Donja Stubica, GDCK Pregrada i GDCK Klanjec i to iz Srednje škole Krapina i Osnovnih škola iz Oroslavja, Stubičkih Toplica, Tuhlja, Desinića, Huma na Sutli, Pregrade, Lobora i Đurmanca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba