Dugogodišnji predsjednik Županijskog suda u Zlataru HDZ-ov kandidat za zlatarskog gradonačelnika

Objavljeno: 06.02.2017. mladenmandic

 

Kandidat za HDZ-ova gradonačelnika Zlatara, kako doznajemo, bit će Marko Maloča, diplomirani pravnik, oženjen, otac dvije odrasle kćeri.
Rođen je u Kijevu 1946. godine u katoličkoj obitelji od osmero braće i sestara. Nakon završene gimnazije u Sinju i odsluženja vojnog roka, odlazi raditi u Švicarsku kako bi zaradio novac za školovanje. Nakon dvije godine vraća se u Zagreb i upisuje Pravni fakultet kojeg završava 1975. godine. U Zlatar dolazi 1975. godine i do danas je obnašao razne dužnosti – bio je sudac i predsjednik Prekršajnog suda u Zlataru od 1975. do 1978. godine, sudac Općinskog suda u Zlataru od 1978. do 1996. godine od čega je deset godina bio i predsjednik te sudac Županijskog suda u osnivanju od 1996. do 1999. godine. Od 1999. do 2011. godine bio je predsjednik Županijskog suda u Zlataru, a rukovodio je i cjelokupnom investicijom izgradnje zgrade suda u Zlataru. Do svog umirovljenja 2015. godine, bio je sudac Županijskog suda u Zagrebu. Maloča je i društveno aktivan – u Autoklubu Zlatar, 30-godišnji je predsjednik, u udruzi Hrvatski domobran Zlatar član Predsjedništva, u Planinarskom društvu Oštrc Zlatar, predsjednik Nadzornog odbora i član je Pastoralnog vijeća Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zlataru.
Kandidat za zamjenika gradonačelnika bit će Stjepan Lacko, dugogodišnji poduzetnik, vlasnik uspješne privatne tvrtke i poznati glazbenik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba