Ministarstvo demografije

Tri zagorske udruge dobile novac za 20 osobnih asistenata

Objavljeno: 02.02.2017. mladenmandic

Nada Murganić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, uručila je udrugama koje pružaju usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom, ugovore o dodjeli financijskih sredstava programima usmjerenim osiguranju usluge osobne asistencije. Za tu je svrhu Ministarstvo ove godine osiguralo 39.785.000 kuna za 135 udruga, na osnovu čega će 644 osobe s invaliditetom dobiti svoje osobne asistente.

Trogodišnji program

Radi se o trogodišnjem programu za 2016., 2017. i 2018. godinu. Od 135 udruga iz Hrvatske, tri udruge su s područja Krapinsko – zagorske županije – Udruga distrofičara Krapina dobila je novac za 12 osobnih asistenata, Društvo multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije iz Zaboka dobilo je novac za sedam korisnika, dok je Udruga gluhih i nagluhih iz Krapine, dobila novac za jednog prevoditelja znakovnog jezika.

575 tisuća kuna

Mirjana Janžek, predsjednica Udruge distrofičara Krapina, rekla nam je kako su ovim ugovorom produžili pružanje usluge osobne asistencije za 12 njihovih korisnika, i ove godine dobit će 575 tisuća kuna. Radi se o korisnicima kojima je usluga asistencije najpotrebnija u njihovom svakodnevnom samozbrinjavanju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba