Sastanak Ministarstva i župana

Kako privući što više novca iz fondova Europske unije?

Objavljeno: 31.01.2017. mladenmandic

Na redovnom mjesečnom sastanku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU s hrvatskim županima i čelnicima regionalnih razvojnih agencija u Sisku, razgovaralo se o aktualnim natječajima i mogućnostima financiranja iz EU fondova.

Dvosmjerna komunikacija

Poseban naglasak stavljen je na važnost dvosmjerne komunikacije između Ministarstva i svih nositelja regionalnog razvoja te na informiranje javnosti o natječajima i mogućnostima financiranja projekata u 2017. godini, kako bi korisnici na vrijeme pripremili projektnu dokumentaciju i osigurali povlačenje što više novca iz fondova EU. Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar naglasio je važnost uspostave fonda za predfinanciranje projekata, kao i financiranja izrade projektno – tehničke dokumentacije za strateške projekte. Dodao je kako je radi planiranja proračuna, od izrazite važnosti znati visinu predfinanciranja u pojedinim natječajima za bespovratni novac.

Dvostruko više novca

Na sastanku je predstavljen i Program održivog razvoja lokalne zajednice, kroz koji je ove godine osigurano 73 milijuna kuna za jedinice lokalne samouprave razvrstane u I. i II. skupinu prema indeksu razvijenosti, a najavljen je i još jedan natječaj za male lokalne projekte, vrijedan 45 milijuna kuna, čime će lokalnoj zajednici ove godine biti na raspolaganju dva i pol puta više novca nego do sada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba