Veleposlanik Indije u Krapini

“U Zagorju imate mnogo stvari koje vrijedi vidjeti – turizam je svakako grana gdje možemo ostvariti odličnu suradnju”

Objavljeno: 28.01.2017. Alen Brodar

Krapinu je danas posjetio veleposlanik Indije, Nj. e. Sandeep Kumar, kojeg je u Uredu župana ugostila zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, zajedno s direktoricom ZARA-e, Karolinom Barilar.

Velike mogućnosti

– Veliko nam je zadovoljstvo što je veleposlanik zemlje koja ima 1,2 milijarde stanovnika pokazao interes za malu regiju, Krapinsko – zagorsku županiju, koja ima velike mogućnosti u gospodarskom i turističkom području. To su i teme o kojima smo razgovarali s veleposlanikom, jer su se otvorile mnoge mogućnosti i prilike međusobne suradnje. Predstavili smo našu županiju veleposlaniku, sa svim našim resursima koje imamo u gospodarskom dijelu, s naglaskom na metaloprerađivačku industriju, a ukazali smo i na veliki korak naprijed u prezentaciji naše turističke destinacije i na sve mogućnosti koje se ovdje ukazuju vezane za turizam, poglavito za razvoj zdravstvenog turizma. Već drugi tjedan ćemo iskomunicirati vrlo skore ponovne susrete – rekla je dožupanica Jasna Petek, s kojom se veleposlanik Kumar složio, rekavši da je to bio vrlo koristan sastanak.

Indijski filmovi

– Ovo je rezultat napora indijskog Veleposlanstva da se upozna i s drugim područjima u Hrvatskoj, jer vjerujemo da Zagreb kao glavni grad nije jedini koji je bitan. Mnogo je poslovnih prilika i želimo ostvariti takvu suradnju na razini regija, kao što je Krapinsko – zagorska županija. Najbitnije je pronaći model kako privući naše poduzetnike ovamo, a vidim da ima nekoliko poslovnih zona, jaka vam je staklarska industrija, a bilježite i odlične turističke rezultate. Turizam je svakako područje gdje možemo usko surađivati, jer kao i Indijci, imate mnogo stvari koje vrijedi vidjeti, a svakako i kušati. Inače, posljednjih godina u Hrvatsku dolazi oko 20.000 Indijaca godišnje, ali svakako želimo povećati broj indijskih turista u Hrvatskoj, kao i hrvatskih turista u Indiji. Želimo da se ovdje počnu snimati i indijski filmovi, imate niz atraktivnih lokacija, a to će svakako privući više Indijaca da posjete Hrvatsku, pa tako i Zagorje – zaključio je veleposlanik Kumar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba