Skupština Zajednice KUD-ova KZŽ

“Na brojnim županijskim smotrama, tijekom prošle godine pjevalo, sviralo i glumilo 1800 sudionika”

Objavljeno: 26.01.2017. mladenmandic

U restoranu “Dobro nam došel prijatel” u Mariji Bistrici, u suorganizaciji KUD-a “Lovro Ježek”, održana je sjednica skupštine Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih udruga Krapinsko – zagorske županije. Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki pohvalila je njihov rad.
– Vaš kulturni amaterizam kombiniran s entuzijazmom, rezultira pravim profesionalizmom u kvaliteti vašeg djelovanja – poručila je predsjednica Skupštine i dodala kako vjeruje da će se Zajednica i dalje uspješno nositi sa svim izazovima novih uvjeta za djelovanje udruga te nastaviti odgajati mlade ljude, koji će biti svjesni da bez znanja o tome gdje smo bili, ne možemo ni znati kamo idemo.

“Zagorska pisanica”

Vlasta Hubicki im je čestitala i na najavljenom projektu razglednice kulturnog amaterizma “Zagorska pisanica”. Zamjenica župana Jasna Petek zahvalila se na bezbroj lijepih trenutaka koje su Zagorcima podarile brojne zagorske udruge i svakom trenutku kojim su prenijeli zagorsku kulturu i običaje izvan granica županije. Dodala je kako je jedan od prioriteta u idućem razdoblju, širenje svijesti o izvrsnom radu, zbog kojeg će im Županija i pomoći u organizaciji najavljene “Zagorske pisanice“.

Bogata kulturna baština

Načelnik Marije Bistrice Josip Milički je posebno istaknuo kako je Marija Bistrica mjesto bogate kulturne baštine, koja se i danas snažno zalaže za razvoj kulture na svojem području. Sjednicu je vodio predsjednik Zajednice zagorskih amaterskih kulturno – umjetničkih udruga Boris Roman Blažinić, koji je u svom izvješću o radu u prošloj godini istaknuo zavidnu razinu u svim segmentima suradnje sa Županijom i organizaciju brojnih smotri – pjevačkih zborova, malih vokalnih sastava, dramskih amatera, tamburaških orkestara i sastava, folklora i dječjeg stvaralaštva, na kojima je prošle godine sudjelovalo gotovo 1800 sudionika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba