PRIPREME ZA LOKALNE IZBORE

Jandroković: Bit će nekih iznenađenja, a naše kandidate za načelnike, gradonačelnike i župana znat ćete najkasnije za desetak dana

Objavljeno: 26.01.2017. Alen Brodar

Glavni tajnik HDZ-a i potpredsjednik Sabora RH Gordan Jandroković došao je danas u Krapinu, u okviru redovitih obilazaka Županijskih organizacija stranke. Bliže se naime lokalni izbori i HDZ se priprema za njih, a nakon Osijeka i Šibenika, Krapina je treći grad u koji je Jandroković došao čuti kakva je trenutna situacija u stranci i kako teku pripreme za lokalne izbore.

Dobri rezultati

– Vjerujem da ćemo imati kvalitetne i dobre rezultate te da ćemo u nekim sredinama u kojima do sad nismo bili na vlasti, ostvariti pobjede – rekao je Jandroković, a na upit o kandidatima, Jandroković je rekao da se još razgovara, ali je istaknuo da će biti nekih iznenađenja.
– Bit će novih imena, a to će biti ljudi koji će na vrlo kvalitetan način zastupati interese građana ove županije. Predstavljanje kandidata možete očekivati vrlo skoro, radi se o najviše desetak dana, kada ćete znati tko su kandidati HDZ-a u svim gradovima i općinama te dakako, naš kandidat za župana.
Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a KZŽ, Žarko Tušek dodao je kako su zadovoljni jer sve ide u skladu s politikom stranke na nacionalnoj razini.
– Na dnevnoj bazi razgovaramo sa svim našim općinskim i gradskim organizacijama i optimistični smo. Očekujemo da u svim općinama i gradovima gdje je HDZ na vlasti, to i ostane, a očekujemo i niz uspjeha u drugim općinama i gradovima te naravno, u Krapinsko – zagorskoj županiji – najavio je Tušek.

Otvoreni za sve

Na upit hoće li HDZ na lokalne izbore sam, ili u koaliciji, Tušek je rekao da su otvoreni za razgovore sa svima.
– Pozivamo sve političke aktere na području Krapinsko – zagorske županije da podrže našu platformu, naše kandidate i program, kao i Vladu RH koja će iza njih stajati. Razgovaramo s nizom političkih stranaka na području KZŽ, a kada dođe vrijeme za potpisivanje, a to mora biti transparentno, utemeljeno na programu i jasnim smjernicama, tada ćemo vas o tome obavijestiti – zaključio je Tušek.



Jandroković o prvih sto dana aktualne Vlade RH

– Mislim da su ostvareni značajni pomaci, posebice u dijelu političke stabilnosti, nakon bivše Vlade, koja je pala upravo zbog političke nestabilnosti. Danas je parlamentarna većina, pa tako i Vlada stabilna te je posvećena jačanju državnih institucija i pravne sigurnosti, a posebno je orijentirana na gospodarski rast. Brojke u gospodarstvu ukazuju na dobar smjer – donesena je porezna reforma, proračun je dobro izbalansiran te jamči rast – komentirao je Gordan Jandroković prvi stotinu dana aktualne Vlade RH.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba