Saborski zastupnik Žarko Tušek:

Svi koji su svoju kampanju temeljili, a i inače to rade, na lažima da će bilo koji projekt u Zagorju biti zaustavljen, danas ispadaju smiješni

Objavljeno: 24.01.2017. Alen Brodar

Kako su ovih dana počeli radovi na brzoj cesti od čvora Zlatar Bistrice u smjeru Bedekovčine i obratno, a u isto vrijeme još u promet nisu poštene ceste od Valentinova do Petrovskog i od Zaboka do Svetog Križa Začretja, upitali smo saborskog zastupnika i predsjednika HDZ-a Krapinsko – zagorske županije Žarka Tušeka, koliko je upoznat s dinamikom cestogradnje u Zagorju.

Strateški projekt

– Kao što sam izjavio još prije godinu dana, kada ja HDZ preuzeo kormilo vođenja državom, a kao što je i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković potvrdio ove jeseni obilazeći gradilište kod čvora Bedekovčina, brza cesta prema istoku ide svojom dinamikom i njezin završetak jest strateški projekt aktualne Vlade. Na dionici do Bedekovčine ovaj tjedan bi trebao završiti tehnički pregled i očekujemo objavu datuma službenog otvaranja. Na dionici prema Zlatar Bistrici izvođači su u fazi uvođenja u posao i sve ide svojim tokom. Očekujemo da ista bude završena i prije roka koji je predviđen ugovorom – rekao nam je Tušek te dodao da svi oni u Krapinsko – zagorskoj županiji koji su svoju kampanju u proteklim parlamentarnim izborima, a rade to i inače konstantno putem medija, gradili na temelju laži i jeftinog politikantstva oko toga da će bilo koji projekt u našoj županiji biti zaustavljen, danas ispadaju smiješni i nevjerodostojni.
– Ne samo da neće biti zaustavljen, nego će biti realizirani brže i kvalitetnije. Radi se o strateškom projektu koji nije stvar politike jedne Vlade, koji je osmišljen i projektiran puno prije “Kukuriku vlade”, koji se za te iste Vlade počeo graditi i koji će biti realiziran za mandata aktualne Vlade i to u najvećem dijelu. Isto tako će biti i sa spojnom cestom Zabok – Sv. Križ Začretje – Krapina, ali i s nekoliko strateških projekata u nekim drugim općinama i gradovima, koji su do sada bez ikakvog razloga bili stavljani pod stranu – zaključio je Tušek.

Završena 9. prosinca

Inače, što se tiče ceste od Zaboka do Svetog Križa Začretja, iz Hrvatskih cesta odgovorili su nam da su po završetku radova, točnije 9. prosinca prošle godine, poslali zahtjev za tehničkim pregledom u Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.
– Po održavanju tehničkog pregleda, koje nije u ingerenciji Hrvatskih cesta, te naravno ukoliko isti prođe u redu i bez nedostataka, moći ćemo govoriti o datumu puštanja u promet – rekli su nam u Hrvatskim cestama.
Neslužbeno doznajemo da bi tehnički pregled spojne ceste Zabok – Sveti Križ Začretje mogao biti završen početkom veljače.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba