Sigurno sudjelovanje u prometu

U Svetom Križu Začretju prezentirano korištenje biciklističkog poligona

Objavljeno: 23.01.2017. mladenmandic

U sportskoj dvorani u Svetom Križu Začretju, učenicima svetokriške OŠ prezentirano je korištenje biciklističkog poligona, koji je Odbor za sigurnost u prometu Krapinsko – zagorske županije nabavio za 32 zagorske osnovne škole. Na prezentaciji poligona bio je i zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek, koji je tom prilikom poručio kako je ova donacija samo jedna u nizu akcija koje Krapinsko – zagorska županija, preko svog Odbora za sigurnost u prometu, provodi s ciljem osposobljavanja učenika za sigurno sudjelovanje u prometu.

Prometna grupa

– Drveni su poligoni izrađeni za 32 zagorske osnovne škole te predstavljaju logični nastavak projekta osposobljavanja učenika, u sklopu kojeg je Županija školama već darivala bicikle i kacige – istaknuo je Ferek – Jambrek.
Predsjednik županijskog Odbora za sigurnost u prometu Ivan Jelenčić izrazio je zadovoljstvo napretkom projekta te posebno zahvalio SŠ Oroslavje na izradi poligona od nabavljenog materijala te zagorskim DVD-ima na pomoći u njihovoj distribuciji. Ravnatelj OŠ Božidar Kučko zahvalio je na donaciji i naglasio kako je biciklistički poligon izvrsni dodatak nastojanjima škole, koja već ima prometnu grupu i prometnu patrolu, za povećanje sigurnost svojih učenika.

Auto sjedalice

Na prezentaciji poligona bio je i zamjenik općinskog načelnika Ivica Roginić. Odbor za sigurnost u prometu, ovaj je mjesec darivao i Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice s osam auto sjedalica, didaktičkom opremom te dva bicikla s odgovarajućim kacigama za obuku mladih vozača.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba