MEDIJI RAZAPELI MELANIJU TRUMP

Pokloni koji su zbunili prve dame i izazvali pomutnju u protokolu

Objavljeno: 23.01.2017. Jelena Jazbec

U petak prijepodne, neposredno prije početka inauguracije američkog predsjednika, na vratima Bijele kuće susreli su se novopečeni predsjednik Donald Trump i supruga Melania, s predsjedničkim parom na odlasku, Michelle i Barackom Obamom. Tom je prilikom pažnju svjetskih medija privukla Melania, koja je, navodno, napravila veliki gaf.

Pravi džentlmen

Želeći pokazati dobre manire, ona se nije pojavila praznih ruku, već je po izlasku iz limuzine držala poveću kutiju svijetloplave boje, čime je odmah bilo jasno kako se radi o poklonu iz poznate draguljarske kuće Tiffany & Co. Nakon što su dvije dame razmijenile poljupce, Melania je Michelle predala poklon, no upravo je taj čin izazvao pravu pomutnju u protokolu. Naime, kraj bivše prve dame nije stajao nitko tko bi mogao preuzeti poklon, samo dvojica marinaca koji su stajali u pozoru. Stoga je Barack Obama, kao pravi džentlmen, zaobišao protokol i preuzeo poklon iz ruku svoje supruge, te ga odnio u kuću, kako bi se dva predsjednička para mogla fotografirati, kako je bilo i predviđeno.

“Posudila” govor

Iako su svjetski mediji odmah objavili krupne kadrove zbunjenog lica Michelle Obame, koja, pretpostavljaju, nije očekivala poklon, rijetko se tko sjetio da je te 2009. godine, i Michelle počinila sličnu pogrešku. Kada se su se ona i suprug na vratima Bijele kuće susreli s predsjedničkim parom na odlasku Laurom i Georgeom Bushom, Michelle se najprije zbunila pa nije znala s kime bi se prvo rukovala, a potom je Lauri poklonila elegantno upakirani poklon, u kojem se, kasnije se doznalo, nalazio dnevnik u kožnom uvezu i srebrna kemijska olovka. I Laura je bila zatečena, ne znajući gdje da odloži poklon, pa ga je na službenoj fotografiji ispred Bijele kuće držala u ruci, vješto ga sakrivši iza leđa Baracka Obame.
Očito je da Melania, koju su u vrijeme kampanje svjetski mediji prozvali jer je “posudila” dijelove svog govora od bivše prve dame Michelle, nije dobro proučila snimke s njezinog prvog susreta s bivšim predsjedničkim parom 2009. godine, jer u suprotnom ne bi ponovila Obaminu grešku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba