Regionalno kadetsko prvenstvo

Olimpovci se iz Siska vratili s čak 60 medalja

Objavljeno: 23.01.2017. mladenmandic

Plivački klub Olimp Zabok nastupio je u subotu na zimskom Regionalnom kadetskom prvenstvu Hrvatske u Sisku. Na natjecanju je nastupilo 320 kadeta, mlađih kadeta i početnika iz 14 klubova teritorijalno najveće hrvatske regije. Plivalo se u 17 individualnih plivačkih disciplina kod plivača i plivačica, te četiri štafetne utrke.

Nastupila 22 Olimpovca

Plivački klub Olimp Zabok pod ravnanjem sportskog direktora Ivice Androića i trenerice najmlađih uzrasta Maje Martinić, nastupio je s 22 plivača i plivačica. Olimpovci su su se penjali na postolja 40 puta u individualnim disciplinama svih dobnih kategorija, a u štafetnim utrkama osvojili su 20 medalja. U individualnim disciplinama, 20 je bilo zlatnih, sedam srebrnih i 13 brončanih odličja, a u štafetama, četiri zlatna, četiri srebrna i 12 brončanih odličja. Osvajači individualnih odličja za PK Olimp Zabok bili su Patrik Erceg sa sedam zlatnih i jednom srebrnom medaljom, Mauro Šipek Glavač s tri zlatne, dvije srebrne i tri brončane medalje, Tesa Novak s pet zlatnih medalja, Mia Hren s tri zlatne, dvije srebrne i dvije brončane medalje, Jana Pavelić s jednim zlatom i dvije bronce, Lori Šipek Glavač s jednim srebrom i dvije bronce, Leon Novak s jednim zlatom i dvije bronce, Petar Pavalić s jednim srebrom i jednom broncom i Ivan Bogdanić s jednom broncom.

Štafetne medalje

Štafeta 4 x 100 mješovito Žmegač, Novak, Erceg, Hren, osvojila je broncu, a isto tako i štafeta 4 x 100 mješoviti Žmegač, Futivić, M. Šipek Glavač, P. Pavalić. Na 4 x 100 slobodno štafeta Hren, M. Žnidarec, V. Bartol, J. Pavalić osvojila je zlato, a isto tako štafeta, također na 4 x 100 slobodno, M. Šipek Glavač, Damiani, Bogdanić, Erceg bila je treća u kadetskoj i druga među mlađim kadetima. Svi ostali plivači PK Olimp Zabok popravili su svoja osobna vremena. Ostvarili su 33 plasmana unutar prvih deset. Na natjecanju su još plivali i Noa Benčić, Andrija Anić, Viktor Ostriž, Matija Bartol, Pio Žnidarec, Gita Vlahek i Lea Piljek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba