Vincekovo u Kumrovcu

Slovenska vinska kraljica za 2016. godinu Sara Stadler, učila Kumrovčane kako rezati u trsju

Objavljeno: 22.01.2017. mladenmandic

Najveća zvijezda ovogodišnjeg Vincekova u Kumrovcu, koje je u organizaciji kumrovečke vinarsko – vinogradarske udruge “Grozd” održano u kleti predsjednika Udruge Ivice Broza, bila je slovenska vinska kraljica za 2016. godinu, 21-godišnja Sara Stadler, inače članica slovenske udruge “Šampetar” iz Bistrice ob Sotli.

Jedina žena

Nakon što je kumrovečke vinare podučila kako orezati trsove, jedina žena među 30-ak vinara, koja je došla u društvu svojih kolega iz Bistrice ob Sotli, rekla je kako je obilježavanje Vincekovog u Zagorju nešto novo za nju, jer u Sloveniji se Vincekovo, za razliku od Martinja, uopće niti ne obilježava. Za nju, kao vinsku kraljicu Slovenije, posjet Kumrovcu i sudjelovanju na Vincekovom je, dodala je, jedno jako lijepo iskustvo.

Vinska misa

U obitelji Ivice i Jože Broza, na Vincekovo se okupilo više od 30 kumrovečkih vinogradara i vinara, a vinsku misu u trsju, već po tradiciji, služio je velikoerpenjski župnik Ivan Režek. Za dobro raspoloženje pobrinuo se harmonikaš Joža Žnidarec, a nakon druženja u kleti Ivice Broza, druženje kumrovečkih vinara i vinogradara sa susjedima iz Slovenije, nastavljeno je u prostorima Hostela Kumrovec. (Mladen Mandić)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba