Zajednički projekt triju županija

Uvodi se SOS telefon za sve osobe starije od 60 godina

Objavljeno: 20.01.2017. mladenmandic

Za sve koji imaju više od 60 godina i žele se informirati o svojim pravima i zaštiti svoje imovine ili od prijevare, uvodi se INFO telefon za starije osobe, koji će biti dostupan svake srijede. Broj INFO telefona je 099 637 90 88, a dostupan je za starije osobe koje žive u Međimurskoj, Varaždinskoj ili Krapinsko – zagorskoj županiji. Radi se o jednoj od aktivnosti projekta GERO – AGE, kojem je cilj povećanje socijalne uključenosti starijih i nemoćnih osoba te smanjenje njihove diskriminacije kroz podizanje svijesti zajednice.

Zaštita od prijevara

Projekt provodi udruga ACT Grupa u partnerstvu s Centrom za pomoć u kući Međimurske županije, Udrugom umirovljenika Grada Varaždina i Mrežom udruga Zagor. Partneri na projektu radit će na osvješćivanju problema nasilja nad starijim osobama, informiranju starijih osoba u svrhu sprječavanja zlouporabe ugovora o dosmrtnom, odnosno doživotnom uzdržavanju te kako se zaštiti od prijevara, kao i na podizanju kvalitete života starijih osoba, s ciljem njihovog zadržavanja u vlastitom domu.

Besplatne radionice

Na području Međimurske županije organizira se usluga besplatnog prijevoza korisnika liječniku i sl., dok će se u Varaždinskoj i Krapinsko – zagorskoj županiji održati 12 besplatnih info radionica. Projekt traje do kraja kolovoza ove godine, a financijski ga podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba