Sastanak o Piškornici

Kapacitet linije smanjen sa 190 na 120 tisuća tona, a gradi se i sortirnica

Objavljeno: 20.01.2017. mladenmandic

Zamjenik krapinsko – zagorskog župana za gospodarstvo Anđelko Ferek – Jambrek sudjelovao je na sastanku o statusu projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica, koji je održan u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike u Zagrebu. Sastanku su prisustvovali ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović sa suradnicima, direktor društva Piškornica d.o.o. Mladen Jozinović, koprivničko – križevački župan Darko Koren, međimurski župan Matija Posavec i varaždinski župan Predrag Štromar.

Smanjeni kapaciteti

Direktor društva Piškornica d.o.o. Mladen Jozinović istaknuo je da je studija izvedivosti u izradi te da su poduzeli niz mjera kojima su smanjeni prvotno planirani kapaciteti Regionalnog centra. Kapacitet mehaničke linije, naveo je Jozinović, smanjen je sa 190 tisuća tona na 120 tisuća tona, a kako bi se uskladili s novim Planom gospodarenja otpadom RH za razdoblje od 2017. do 2022. godine, izgradit će se i sortirnica za otpad.

Usklađivanje sa zahtjevima

– Uskladit ćemo se sa zahtjevima Ministarstva i služit ćemo sustavu – naglasio je Jozinović.
Ministar Slaven Dobrović istaknuo je pak kako se stvari u vezi s odlaganjem otpada u Piškornici odvijaju u dobrom smjeru.
– Smanjuje se kapacitet, a u Centar će se uklopiti i sadržaji određeni novim Planom gospodarenja otpadom, poput sortirnice – naglasio je ministar Dobrović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba