“ŠUMA OKOM ŠUMARA”

Na izložbi s međunarodnim sudjelovanjem izlažu i dvije Krapinčanke – Jolanda Vincelj i Marija Hlebec

Objavljeno: 17.01.2017. Jelena Jazbec

“Šuma okom šumara” naziv je izložbe fotografija koja je proteklog tjedna otvorena u Galeriji grada Krapine, čime je ujedno započela i ovogodišnja izložbena sezona u Galeriji. Radi se o 12. bjelovarskom salonu fotografije s međunarodnim sudjelovanjem, koji svake godine povodom Dana hrvatskog šumarstva organizira Hrvatsko šumarsko društvo Ogranak Bjelovar.

185 fotografija

Na natječaj za salon pristiglo je 360 fotografija od 33 autora, a za izlaganje je odabrano 185 fotografija, od toga 120 pojedinačnih i 18 serija sa 65 fotografija. Među odabranim fotografijama nalaze se i djela dviju Krapinčanki – Jolande Vincelj i Marije Hlebec.
Izložbu su, uz HŠD Ogranak Bjelovar, organizirali i Pučko otvoreno učilište Krapina te Galerija grada Krapine. Na otvorenju, okupljene je pozdravila ravnateljica POU Krapina, Grozdana Pavlović, a o izložbi je govorila kustosica Galerije Vesna Kunštek. Svoj kritički osvrt na izložene fotografije dao je predsjednik Foto kluba Krapina Željko Đurin.
U ime Krapinsko – zagorske županije obratila se Dijana Hršak, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode KZŽ, te Jolanda Vincelj, upraviteljica Šumarije Krapina i dopredsjednica HŠD-a Ogranak Zagreb.

Do 25. siječnja

Izložbu je otvorio dogradonačelnik Krapine Dragutin Kozina, koji je izrazio zadovoljstvo što na jednoj takvoj izložbi s međunarodnim sudjelovanjem, koja putuje cijelom Hrvatskom, izlažu i Krapinčanke te tako promoviraju svoj grad.
Otvorenje su svojim nastupima uveličali mladi glazbenici Nika Papeš i Mateo Klasić. Izložba je otvorena do 25. siječnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba