Međunarodno priznanje Hrvatske

Na krapinskom Gradskom groblju položen vijenac i zapaljene svijeće za poginule u Domovinskom ratu

Objavljeno: 16.01.2017. mladenmandic

Povodom 25. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske, danas su na krapinskom Gradskom groblju, pokraj Središnjeg križa, vijenac za sve smrtno stradale branitelje i civile u Domovinskom ratu položili i svijeće zapalili predstavnici Krapinsko – zagorske županije, braniteljskih udruga i Ministarstva unutarnjih poslova.

Veliki poticaj

Župan Željko Kolar istaknuo je kako se sjeća priznanja 15. siječnja dok je rat trajao i velik dio Hrvatske bio okupiran, jer se 26. prosinca vratio s bojišta te je trenutke priznanja gledao s dečkima u Uredu za obranu u Klanjcu, i odmah po priznanju od strane 46 zemalja, komunicirali su sa Zagorcima koji su u to vrijeme bili na karlovačkom bojištu, a priznanje im je u tom trenutku bilo veliki poticaj. Veliku ulogu u tom povijesnom trenutku za Hrvatsku, nadovezao se župan, odigrali su i dvojica Zagoraca, prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman i tadašnji predsjednik Vlade nacionalnog jedinstva dr. Franjo Gregurić.

Okretanje budućnosti

Žarko Miholić, ratni zapovjednik 103. brigade, rekao je kako je u trenutku priznanja i on bio na karlovačkom ratištu, a osobito je zapamtio Tuđmanovu rečenicu kako će taj datum ostati zapamćen kao jedan od najvažnijih u 14. stoljetnoj povijesti Hrvata na ovim prostorima. No, dodao je Miholić, od prošlosti se ne živi, već se moramo okrenuti budućnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba