SNIJEG UZROKOVAO PROBLEME

Sinoć do 19 sati Elektra otklonila sve kvarove i svi stanovnici Zagorja imali struju

Objavljeno: 15.01.2017. mladenmandic

 

Preksinoćnji obilni snijeg, prouzročio je diljem Krapinsko – zagorske županije puno problema u opskrbi električne energije, pa je jučer oko 13.30 sati na oko 30 trafostanica oko tisuću zagorskih kućanstava bilo bez struje. No, rekli su nam u zabočkoj Elektri, do 19 sati svi kvarovi na električnim vodovima su otklonjeni i svi stanovnici Krapinsko – zagorske županije imali su struju. Tijekom noći, zbog obilnog i vlažnog snijega došlo je do problema u opskrbi električnom energijom na pojedinim dijelovima općine Gornja Stubica, grada Donje Stubice, te na području općina Marije Bistrice, Jesenje i Đurmanca, gdje su tijekom noći i jutra kvarovi uklanjani.

Naglo topljenje snijega

No, veći problem, rekli su nam u zabočkoj Elektri, izazvalo je naglo topljenje snijega tijekom prijepodneva, u Elektri su dobivali stalno nove dojave, pa oko 13.30 sati struje tako nisu imali naselja Laz Stubički, Brdo Jesensko i još neki dijelovi općine Jesenje, te pojedini dijelovi općine Veliko Trgovišće – Dubrovčan , Družilovec, Vižovlje, Domahovo i Jalšje.
– Neki dijelovi Krapinsko – zagorske županije, nakon velike količine vlažnog snijega i rušenja drveća i grana na vodove naše električne mreže ostali su bez struje tijekom noći s petka, na subotu. No, puno veći problem bio nam je kada se jučer snijeg koji je ostao na našim vodovima počeo topiti i opadati – rekli su nam u zabočkoj Elektri te dodali:

Kratki spojevi

– Prilikom opadanja snijega i gubljenja tereta na žicama, dolazi do lupanja jedne žice po drugoj, zbog čega dolazi do kratkih spojeva, lijepljenja jedne žice uz drugu ili se jednostavno zapletu jedne o drugu. To se događalo i na dalekovodima, ali i na niskonaponskoj mreži. Najučestaliji pozivi za nestankom električne energije bili su negdje od podneva, pa do otprilike 14 sati – rekli su u zabočkoj Elektri.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba