Stubičke Toplice u šoku i nevjerici

Donačelnik Hren: Nastavit ćemo sa svim Bosnarovim projektima, jer to mu jednostavno dugujemo

Objavljeno: 13.01.2017. mladenmandic

Stubičke Toplice jučer su sa šokom i nevjericom primili vijest da ih je iznenada napustio njihov općinski načelnik 60-godišnji Vladimir Bosnar, zagorski čelnik s najduljim stažem koji je na načelničkom mjestu, s jednom malom stankom od dvije godine, bio u šest mandata – još od daleke 1993. godine. Tuga, bol, suze i nevjerica danas i u općinskim prostorijama. Na njegovom radnom mjestu prazna stolica i položeni buket cvijeća, ispred općinskih prostorija izvješena crna zastava i zapaljene svijeće.

“Veliki čovjek”

– Vlado je bio veliki čovjek i moj dugogodišnji prijatelj već 20-ak godina. Od prvih lokalnih izbora, prvo kao član HDZ-a, potom DC-a i na kraju, zadnjih godinu dana kao nezavisni, jer se DC ugasio, cijeli svoj život, sa svojom suprugom Zrinkom koja ga je u svemu podržavala, posvetio je dobrobiti, razvoju i prosperitetu Stubičkih Toplica, zahvaljujući čemu smo i imali najviši indeks razvijenosti od svih zagorskih općina i danas imamo samo 20-ak nezaposlenih. Za svakog djelatnika u općini i za svakog mještanina uvijek je imao samo lijepu riječ i osmijeh na licu – rekao nam je zamjenik općine Stubičke Toplice Ivan Hren koji je u tri mandata bio njegov zamjenik, a prije toga i član općinskog Poglavarstva. Nadovezao se kako sada svi zajedno u Općini sada moraju nastaviti s projektima koje je Vlado započeo, jer jednostavno to mu duguju.

– Vlado je dosad puno napravio za razvoj Stubičkih Toplica, ali počeo je i s realizacijom njih još nekoliko. To su izgradnja groblja i mrtvačnice u Stubičkim Toplicama, gradnja nove Župne crkve, zatim proširenje Osnovne škole za nekoliko kabineta, izgradnja školske sportske dvorane te dalji razvoj turizma izgradnjom auto kampa iznad jezera na površini od 8200 četvornih metara s 45 parcela za kamp prikolice i jednim manjim hotelom s 15-ak soba. To je projekt kojeg bi novcem iz europskih fondova realizirali sa svojim partnerima iz Francuske i Italije – rekao nam je Hren Ivan Hren rekavši kako je Bosnar bio u Zagrebu na sastanku u vezi s projektom aglomeracije u kojem sudjeluju neke općine i gradovi iz Zagorja, Zagrebačke županije i Grad Zagreb.

Kako mi je javljeno otišao je na toalet, a kako se dugo nije vraćao, otišli su ga potražiti, no već je bio mrtav. Vijest o Vladinoj smrti dojavila mi je pročelnica koja je u Zagrebu bila s njim i to negdje oko podneva – rekao nam je Hren dodajući kako je uzrok smrti moždani ili srčani udar, što će se utvrditi obdukcijom.

Pogreb u ponedjeljak

Inače, kako nam je rekao Hren, Bosnar koji je rođen 13. studenoga 1956. godine bio je inženjer strojarstva, a prije dolaska na čelo Stubičkih Toplica radio je u Orometalu. Iako je bio srčani bolesnik, u posljednje vrijeme jako se dobro osjećao i imao je puno planova za bolje sutra Stubičkih Toplica. U svibnju Bosnar kao načelnik sa svojim zamjenikom Hrenom, trebao je krenuti u svoj sedmi mandat, a o njegovoj popularnosti u Stubičkim Toplicama najbolje govori podatak da je na posljednjim lokalnim izborima 2013. godine u Stubičkim Toplicama osvojio čak 79,92 posto glasova birača. Posljednji ispraćaj Vladimira Bosnara kojeg je iznenadna smrt zadesila na poslovnom sastanku u Zagrebu, bit će u ponedjeljak u 15.30 sati na Gradskom groblju u Donjoj Stubici, a komemoracija će se održati također u ponedjeljak u 13 sati u Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama.



Što su o Bosnaru rekli njegovi sumještani

Nada Kopač (62), umirovljenica

– Ja sam Vladina susjeda iz Pile i njegova iznenadna smrt jako me pogodila. Jučer jednostavno nisam mogla doći k sebi kad sam čula da je umro. Bio je divan čovjek, nikad u Općinu nismo došli da nije s nama porazgovarao. Takvog čovjeka na čelu Općine više nikad ne bumo imali.

Željko Šinko (67), umirovljenik

Mogu samo reći da je bio super čovjek i njegova me smrt jako pogodila, jer ga znam od 1983 godine kad sam se iz Zagreba preselio u Stubičke Toplice. No, nisam znao da je bio srčani bolesnik.

Nikolina Kunović (27), SSS (gimnazija)

– Bio je duša od čovjeka. Svako jutro sam ga ujutro sretala kad je išao na posao. Uvijek je bio veseo, nasmijan i znao se našaliti. Svi ga pamte samo po lijepom i puno je napravio za bolji život svih ljudi u Stubičkim Toplicama. Zbog njegove smrti cijeli stubički kraj je jučer i danas u šoku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba