Radionice u Velikom Taboru

Djeca se upoznala s čudovištima, legendom o Veroniki Desinićkoj te crtala grifone i zmajeve

Objavljeno: 11.01.2017. mladenmandic

Sva djeca iz Zagorja čiji roditelji baš i nemaju novca za skijanje, svoje zimske praznike mogu provesti na zimskim radionicama u srednjovjekovnom dvorcu Veliki Tabor. Radionicu su za 20-ak mališana s područja Desinića, Vinagore i okolice, organizirali su OŠ Đure Prejca iz Desinića, Krapinsko – zagorska županije i Dvor Veliki Tabor, a vodile su je učiteljica – savjetnica iz PŠ Vinagora Božica Mandić i etnologinja i muzejska pedagoginja pripravnica u Velikom Taboru Kristina Pavlović.

Obiteljske ulaznice

Djeca su se na početku radionice detaljnije upoznala s reljefnim prikazima srednjovjekovnih čudovišta na pećnjacima i legendom o Veroniki Desinićkoj, a potom su usvojeno znanje imala priliku testirati i na kvizu i tijekom natjecanja u spretnosti, brzini i znanju. Najbolji su od Muzeja Hrvatskog zagorja dobili i obiteljske ulaznice za posjet Muzeju seljačkih buna u Gornjoj Stubici i Dvoru Veliki Tabor, koje im je uručila ravnateljica Muzeja Nadica Jagarčec.

Video uradak

U nastavku zajedničkog druženja, djeca su crtala grifone i zmajeve. Od kolaž papira, kartonskih rolica i priručnih materijala, izrađivali su male lutkice koje su predstavljale Veroniku Desinićku i snimili video uradak s najzanimljivijim dijelovima Velikog Tabora. Radionica se održava i danas od 11 do 14 sati u Rustikalnoj dvorani Velikog Tabora, pa joj se mogu pridružiti i svi ostali koji to požele.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba