Zavod za zapošljavanje u Krapini

Deset nezaposlenih osposobljeno za poslužitelje jela i pića te pripremanje bureka i pizza

Objavljeno: 10.01.2017. mladenmandic

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Krapina i zagorske Obrtničke komore, u Krapini su podijeljena Uvjerenja o stručnoj osposobljenosti za poslužitelje jela i pića, priprematelje jednostavnih jela i slastica te bureka i pizza. Uvjerenja su polaznicima uručili predsjednik zagorske Obrtničke komore Davor Pleško i v.d. predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Krapina Goran Vukmanić.

Sezonsko zapošljavanje

U prigodnom obraćanju, uz čestitke i želje za uspjehom u zaposlenju, polaznicima se obratio i ravnatelj Obrtničkog učilišta Zagreb Dražen Maksimović, te Ivan Đurkin Benkotić, obrtnik i predsjednik komisije za zanimanja za koja su kandidati polagali ispit stručne osposobljenosti. Rukovoditeljica Odjela za tržište rada Mirjana Jurman istaknula je mogućnost i prednost sezonskog zapošljavanja u ugostiteljstvu te mogućnost ostvarivanja bespovratnih potpora za samozapošljavanje. Obrazovanje je financirao Hrvatski zavod za zapošljavanje kroz mjeru aktivne politike zapošljavanja “Osposobljavanje na radnom mjestu – obrazovanje za poznatog poslodavca”.

Praktične vještine

U osposobljavanje koje se provodilo po programima HOK-a, uključilo se deset nezaposlenih osoba, a naglasak je bio na praktičnim vještinama i temeljnim znanjima, budući da se praktični dio obrazovanja obavljao kod obrtnika koji su iskazali potrebu, a odabrale su ih same nezaposlene osobe. Teoretski dio obrazovanja provodilo je Obrtničko učilište Zagreb, a ispit o stručnoj osposobljenosti Obrtnička komora Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba