Marija Bistrica

Savjet mladih raspravljao o učinkovitom gospodarenju otpadom

Objavljeno: 09.01.2017. mladenmandic

Savjet mladih Krapinsko – zagorske županije u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici, održao je svoju devetu sjednicu, na kojoj je glavna tema bilo učinkovito gospodarenje otpadom u Krapinsko – zagorskoj županiji. Članice i članovi Savjeta mladih raspravljali su o trenutnom stanju u procesu gospodarenja otpadom u Krapinsko – zagorskoj županiji, zakonskoj regulativi te osobito o praktičnim problemima s kojima se susreću građani.

Primjeri europskih država

Mlade je s cijelom problematikom podrobnije upoznala stručna savjetnica za zaštitu okoliša u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Krapinsko – zagorske županije, Božice Rinkovec. U raspravi, koju su zajednički moderirali predsjednica Županijskog savjeta mladih Veronika Kolman i član Savjeta Jurica Gregurić, osobito su istaknuta neka od postignuća u sklopu Plana gospodarenja otpadom od 2008. do 2015. godine, kao i dobri primjeri nekih europskih država.

Formiranje preporuka

Županijski savjet mladih će temeljem rasprave formirati preporuke, u kojima će izdvojiti neke od mogućnosti koje sustav pruža za poboljšanje procesa učinkovitog gospodarenja otpadom. Članice i članovi Savjeta su također raspravljali i o izvještajima o sudjelovanju na Plenarnoj sjednici Youth Regional Networka u Rumunjskoj te Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih u Karlovcu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba