ŠTO SMO “GUGLALI“

Proteklu godinu obilježili američki izbori, Olimpijske igre i – Pokemoni

Objavljeno: 08.01.2017. Jelena Jazbec

Ono što je popularno na internetu, odraz je globalnih zbivanja. Upravo zato, Google redovito objavljuje ljestvicu pojmova koji su u godini koja je iza nas, bili najtraženiji.

Film i glazba

Tako doznajemo da su najpopularnije osobe, ako je suditi prema Google tražilici, u protekloj godini bile američka prva dama Melania Trump, koja se našla na četvrtom mjestu, zatim poznati plivač Michael Phelps, kandidatkinja za američku predsjednicu Hillary Clinton i, na prvom mjestu, novi američki predsjednik Donald Trump. Na području tehnologije, najviše je puta “guglan“ iPhone 7, a među sportskim događajima, najpopularnije su bile Olimpijske igre u Riju. U protekloj smo godini ostali bez nekoliko svjetski poznatih velikana iz svijeta showbusinessa, a u tražilicu su se najviše upisivala imena Princea, Davida Bowieja i Christine Grimmie. Tri najpopularnija filma bili su “Deadpool“, “Odred otpisanih“ i “Povratnik“, dok su među televizijskim sadržajima pobjedu odnijele američke serije “Stranger Things“, “Westworld“ i “Luke Cage“. Iz svijeta glazbe, na Google tražilici najpopularnija su bila sljedeća imena: Celine Dion, Kesha i Michael Buble.

Zika virus

Među globalnim zbivanjima u 2016. godini, najtraženiji pojmovi bili su Zika virus, Pucnjava u Orlandu, Brexit, Olimpijada i, na prvom mjestu, američki izbori za predsjednika.
Sveukupnu pobjedu, kao najtraženiji pojam u 2016. godini, odnio je Pokemon Go, a odmah iza njega našli su se iPhone 7 i Donald Trump.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba