Krapinske Toplice

Načelnik Svažić: Nove investicije sigurno će privući još više turista

Objavljeno: 06.01.2017. mladenmandic

Rastu hrvatskog turističkog sektora u prošloj godini pridružuju se i Krapinske Toplice s dvoznamenkastim stopama rasta. Naime, Krapinske Toplice zahvaljujući kvalitetnom rada hotelijera, ugostiteljskih i turističkih djelatnika, zabilježile su u 2016. godini porast broja noćenja od 28,6 posto u odnosu na 2015. godinu.

Nadmašena 2008. godina

Tako je u 2016. godini nadmašena predrecesijska 2008., u kojoj su, od uvođenja modernog načina statističkog praćenja turističkog prometa do sada, rezultati bili najveći. Krapinske Toplice tada su ostvarile 44.322 noćenja domaćih i stranih gostiju, a u 2016. konačno je prestignut taj broj te je ostvareno 47.276 noćenja domaćih i stranih gostiju, što je rast od 6,7 u odnosu na 2008. godinu.
Općinski načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić kaže kako ih rezultati vesele i ponose se njima, no da nema mjesta euforiji, jer su svjesni činjenice da im za uspjeh nije dovoljna samo topla voda.
– Ulaganja u smještajne kapacitete i atrakcije koja su trenutno u realizaciji i ona koja su u pripremi, sasvim sigurno će rezultirati još boljim rezultatima u nastupajućoj godini. Investicije u nove kvalitetne smještajne i ugostiteljske objekte, s čijim privlačenjem smo uvelike zaokupljeni, bit će jamac dobrih rezultata.

Promišljeno planiranje

S pozicije Općine nastojimo promišljenim prostornim planiranjem uravnotežiti turističke i medicinske sadržaje u odredištu te podupiremo kvalitetna ulaganja koja će iz godine u godinu podizati našu turističku atraktivnost. Podacima o ostvarenom broju noćenja treba pridodati i podatak o 150 tisuća posjetitelja godišnje vodenom parku Aquae Vivae i ostalim bazenima Krapinskih Toplica. Prirodna ljekovita termalna voda, na kojoj počiva turistički razvoj Krapinskih Toplica bit će sasvim sigurno faktor privlačnosti još većeg broja turista već u bliskoj budućnosti – rekao je općinski načelnik Ernest Svažić

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba