“Snježna kraljica”

Počeli polasci autobusa iz Stubaka, najveća gužva očekuje se prije druge utrke

Objavljeno: 05.01.2017. mladenmandic

 

Nakon što je sinoć u Zagrebu održana spektakularna utrka skijaških legendi kada se 18 ukupnih pobjednika Svjetskog skijaškog kupa spustilo Bakačevom ulicom, od Katedrale do Manduševca, i time oduševili mnogobrojne gledatelje, danas se na Crvenom spustu na Sljemenu održava muška slalomska utrka “Snježne kraljice”.
– Nikada nisam mogao ni pomisliti da je ovako nešto moguće. Tata mi je o tome pričao, da se na skijama moglo doći sa Sljemena na Jelačić plac. Dogodilo se to i danas i zbog toga sam jako sretan – izjavio je nakon utrke perjanica hrvatskog skijanja Ivica Kostelić.

Prva današnja muška slalomska vožnja na rasporedu je u 14.45, a druga, noćna vožnja, u 18 sati. Za one koji nisu kupili ulaznice u paketu od 60 kuna, ulaznice za današnju utrku skijaša iznose 50 kuna za odrasle te 25 kuna za djecu. Direktorica Turističke zajednice Stubičkih Toplica Bernarda Ivček rekla nam je kako su za žensku vožnju te za paket za obje vožnje za C zonu koja polazi iz Stubaka, prodali oko tisuću ulaznica, a isto toliko, ako ne i više, očekuje se i danas. Autobusi su počeli kretati od 11 sati, a posljednji prije starta druge utrke krenut će u 17 sati. Direktorica Bernarda Ivček rekla nam je da više polazaka očekuju prije samog starta druge utrke, jer ipak je danas radni dan. Osim 37-godišnjeg Ivicu Kostelića, od hrvatskih skijaša na startu bi se trebali pojaviti i 23-godišnji Filip Zubčić i Matej Vidović te 20-godišnjaci Istok Rodeš i Elias Kolega.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba