Zavod za zapošljavanje

Osposobljeno deset poslužitelja jela i pića te priprematelja jednostavnih jela i slastica

Objavljeno: 04.01.2017. Alen Brodar

U klubu Pučkog otvorenog učilišta Krapina, u ponedjeljak u 10 sati, će se u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Krapina i Obrtničke komore KZŽ, održati dodjela uvjerenja o osposobljenosti poslužitelja jela i pića, priprematelja jednostavnih jela i slastica te priprematelja bureka i pizze.

Obrazovanje financira Hrvatski zavod za zapošljavanje kroz mjeru aktivne politike zapošljavanja “Osposobljavanje na radnom mjestu – obrazovanje za poznatog poslodavca”.

Osposobljavanje u koje se uključilo 10 nezaposlenih osoba se provodilo po programima HOK-a te je naglasak bio na praktičnim vještinama i temeljnim znanjima, budući da se praktični dio obrazovanja obavljao kod odabranih poslodavaca, dok je teoretski dio provodilo Obrtničko učilište Zagreb.

Radi se o kraćim programima koji uključuju osobe matičnih zvanja, koje su bez radnog iskustva, nedostatnog iskustva i osobe koje su radile na navedenim poslovima ili motivirane za zapošljavanje, ali nemaju verifikaciju. Po završetku programa polaznici edukacije položili su ispit osposobljenosti u Obrtničkoj komori Krapinsko-zagorske županije. Kako ističu u Zavodu za zapošljavanje, cilj osposobljavanja je osigurati radnu snagu sa specifičnim kompetencijama prema potrebama poslodavaca, prvenstveno u djelatnostima gdje nedostaje radne snage.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba