Komunalac Konjščina

Nabavljen novi traktor za zimsku službu i malčiranje te kosilica vrijedni više od 1,1 milijuna kuna

Objavljeno: 04.01.2017. mladenmandic

Komunalno poduzeće Komunalac iz Konjščine, danas je u Jertovcu predstavilo dva nova radna stroja. Jedan stroj je traktor marke Zetor od 140 konjskih snaga vrijedan milijun i 60 tisuća kuna koji je opremljen ralicom za čišćenje snijega i posipačima, a u ostatku godine na njega se mogu staviti bočni i zadnji malčeri te će tako služiti za održavanje bankina uz ceste. Također, ovim strojem moći će se prikupljati i krupni otpad. Drugi radni stroj je samohodna kosilica marke Ferris, veličine noža 145 centimetara, vrijednosti 89 tisuća kuna, koja će služiti za održavanje zelenih površina. Kosilica u jednom satu može pokositi oko dva hektara trave ili raslinja.

Konkurentni na tržištu

Načelnik Konjščine Mirko Krznar istaknuo je kako svake godine Komunalac nabavlja strojeve ili opremu vrijednu preko milijun kuna. Tako je prošle godine kupljen novi kamion za odvoz smeća, a ove godine novi traktor i kosilica.
– Time će konjščinski Komunalac sa svojim strojevima i ljudstvom biti konkurentan i na tržištu – rekao je Krznar.
Direktor Komunalca Stjepan Zajec dodao je pak kako nabavkom dvaju novih strojeva, poduzeće želi zadovoljiti sve potrebe građana u pogledu komunalnog održavanja, ali i da građani pojedinačno mogu zatražiti usluge ovim strojevima ako su im potrebne, za što im se mogu javiti.

8500 domaćinstava

Komunalac inače ima 46 zaposlenih djelatnika, od čega 42 za stalno, a zbrinjavaju otpad za 8500 domaćinstava i 570 gospodarskih subjekata.
– U 2017. godini očekuje nas sanacija komunalnog otpada u Tugonici koja bi trebala biti završena do konca 2018. godine, a nakon toga po usvajanju Plana gospodarenja otpadom, uz prethodnu selekciju otpada, odvozit ćemo ga u Regionalni centar u Piškornicu – rekao je direktor Komunalca Stjepan Zajec.
Inače, osim za općinu Konjščinu, Komunalac obavlja i komunalne usluge za područje općina Budinščina, Hrašćina, Zlatar Bistrica, Marija Bistrica, Mače, Lobor, Novi Golubovec te za grad Zlatar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba