Hitna u Klanjcu

“Poduzet ćemo sve da Klanjec uskoro dobije još kvalitetniju hitnu, tim T1”

Objavljeno: 02.01.2017. mladenmandic

Prigodnom svečanošću u Klanjcu je svečano obilježen početak rada Ispostave Zavoda za hitnu medicinu, s timom T2. Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar prilikom otvorenja istaknuo je kako će se ove godine sve učiniti i da Klanjec uskoro dobije još bolju hitnu medicinsku službu.

– S obzirom na sve ono što nam je bilo nuđeno i što smo imali, ovo je izuzetno veliki iskorak. No, ostaje još jedna mala crtica, a to je dobivanje hitnog medicinskog tima T1, da on bude kompletan s obzirom na to da će pokrivati grad Klanjec i četiri okolne općine, s obzirom na veliko i udaljeno područje i granicu, jer svakom stanovniku Krapinsko – zagorske županije treba osigurati iste uvjete. Na tu temu već je pokrenuta i inicijativa Zajednice županija, a toj temi razgovarat ću uskoro i s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem – rekao je župan Kolar, dodajući kako je Županija, da bi mreža hitne medicinske pomoći što kvalitetnije funkcionirala u Klanjcu i Konjščini već izdvojila 2,4 milijuna kuna i još dodatnih 2,1 milijun kuna za opremu, a bude li potrebno pronaći će se i dopunski novac.
O širenju mreže hitne medicinske pomoći i njenom širenju na svečanosti u Klanjcu govorila je i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Maja Grba Vujević.

Pohvala službi 194

– Prije pet godina kada je započela ova reforma hitne medicinske službe, na području Krapinsko – zagorske županije bilo je ustrojeno deset timova dežurstva. Oni su također dobro odrađivali svoj posao, međutim uz obiteljsku medicinu teško je udovoljavati suvremenim standardima hitne medicine, kojom se treba baviti kompletno radno vrijeme i usavršavati. Zato se krenulo u njezino poboljšanje, a rezultati hitne službe na području Krapinsko – zagorske županije u zadnje tri godine, što se tiče reanimacija, odnosno oživljavanja, prometnih nesreća i ostalog pokazuju da je ta odluka bila dobra – rekla je ravnateljica Zavoda Maja Grba Vujević posebno pohvalivši i dojavnu jedinicu 194 koja koordinira rad i na teren šalje najbliže timove.

Zahvala gradonačelnika

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek nadovezao se kako Klanjcu treba T1 tim hitne medicinske pomoći te je dodao kako se nada da će se to uskoro i ostvariti.
– Zahvalio bih se Krapinsko – zagorskoj županiji što je iznašla sredstva za financiranje rada tima u noćnoj smjeni te vikendima i neradnim danima – rekao je Brlek.
Prisutnima su se na otvorenju punkta obratili i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić i liječnica obiteljske medicine u Klanjcu dr. Jasna Gmajnički.
Otvorenju su nazočili i zamjenica župana Jasna Petek te načelnik općine Zagorska Sela Željko Kodrnja. Nakon Klanjca, sutra će se Ispostava zavoda za hitnu medicinu otvoriti i u Konjščini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba