Do zadnje kapi znoja

Jesenje izgubilo od Futsal Dinama u finalu kupa, ali dečki su pokazali da mogu biti pobjednici – na njima je da to i dokažu

Objavljeno: 24.12.2016. Alen Brodar

 

MNK Jesenje, najbolja momčad jesenskog dijela 2. HMNL Sjever, iako je odigralo dosad najbolju obrambenu utakmicu sezone, nije uspjelo pobijediti renomiranog protivnika, Futsal Dinamo. Iako bi mnogi prije utakmice rekli da je 2:0 za Dinamo najmanje što se moglo očekivati, ostaje dojam da je Jesenje moglo i iznenaditi, samo da je jedna lopta htjela ući u gol. Imali su nekoliko šansi iz polukontre i kontre, a bilo je tu i dosta nesreće, ponajprije isključenje prvog vratara Gorana Malogorskog u 22. minuti, zbog igranja rukom izvan šesterca.

Veliki potencijali

A zašto Jesenje na tako važnoj utakmici nije imalo drugog golmana, pitanje je koje mora razriješiti uprava kluba, kao što i svlačionica mora shvatiti da koliko klub postoji zbog njih, toliko i oni igraju zbog tog kluba, koji je pobrao simpatije čitavog svog mjesta, okolnih općina, Krapine, pa i šire. Takvu priču o klubu u kojem igraju domaći dečki, koja se počela pričati ovog ljeta i koja je ubrzo postala stvarnost, nekoliko nezadovoljnika svojim postupcima ne bi smjelo ugroziti, da ne pomislimo nešto gore, da sve propadne. Jer potencijali ove momčadi su veliki, svi su vidjeli da se ravnopravno mogu nositi s klubom koji je u vrhu prve hrvatske lige. Atmosfera koja se stvorila oko kluba, igračima Jesenja mora biti na ponos i kad oblače zeleni dres, moraju pregristi neke niže interese, a sve za viši cilj. A on je ostvariv i blizu je, gotovo opipljiv, samo jednu polusezonu udaljen. Jer jednom kad se uđe u prvu ligu, “kapnut će i neka pinka”, ali dotad svi moraju dati svoj doprinos, neki puta i “pregristi” nezadovoljstvo, a tada će pobjede biti još slađe. Tada će znati da nisu oni koji igraju u MNK Jesenju, već da oni jesu MNK Jesenje. Jer možda je izgubljena utakmica finala kupa, ali u očima tristotinjak navijača koji su bili u Karlovcu, u očima onih koji su utakmicu gledali preko live streaminga, ili onih koji su u Jesenju, Đurmancu, Petrovskom, Radoboju ili Krapini strepili da im se javi rezultat, dečki, vi ste pobjednici. Ostanite pobjednici.

Dinamična utakmica

No, da se vratimo na utakmicu – ona je bila vrlo dinamična, a gosti iz Jesenja prikazali su odličan otpor, u nekoliko navrata neugodno zaprijetivši Goranu Škoriću. Utakmicu je svakako prelomila 22. minuta kada je najbolji igrač Jesenja, Goran Malogorski dobio crveni karton, a Jesenje nije imalo rezervnog golmana.
Matija Capar je odmah zabio za konačnih 2:0 i Dinamo je lagano priveo utakmicu kraju. Finale je odigrano u sjajnoj atmosferi. Na jednoj strani oko 600 Bad Blue Boysa, a na drugoj oko 300 navijača Jesenja navijali su bez prestanka svih 40 minuta utakmice.

Utakmicu je inače bolje otvorio Dinamo i dva je puta ozbiljno zaprijetio preko Davora Kanjuha i Vedrana Matoševića. Iako je Dinamo bio bolji, Jesenje je prikazalo odličan futsal te su igrali bez kompromisa. Prvi puta su ozbiljnije zaprijetili u 7. minuti preko Marka Strabića, no Matija Capar je izbio loptu s crte. Dinamo je dominaciju iskoristio u 12. Kristijan Grbeša je pucao, Malogorski obranio, no lopta je došla do Hrvoja Penave koji rutinski poentira za 1:0 vodstvo naše momčadi. Ubrzo nakon gola, Grbeša je imao dvije šanse, ali je Malogorski bio siguran.
Pred kraj poluvremena Jesenje se otvorilo i zaprijetilo preko Matije Majcenića, no Škorić je u oba navrata bio siguran te se na odmor otišlo s minimalnom prednosti Futsal Dinama.

Gamilec na golu

Početkom nastavka veliku šansu propustio je Penava, da bi se u 22. dogodio ključni trenutak dvoboja. Malogorski je igrao rukom van šesterca i zaradio je crveni karton. S obzirom na to da Jesenje nije imalo rezervnog golmana, na vrata je stao Denis Gamilec.
S igračem više Dinamo je odmah zabio pogodak preko Capara za 2:0. Do kraja utakmice Dinamo je sigurno držao prednost, iako je Jesenje u nekoliko navrata opasno zaprijetilo. Na kraju zaslužena pobjeda Futsal Dinama, a Jesenju saznanje da se ravnopravno može nositi s najjačima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba