Skupština LAG-a “Zeleni bregi”

Žarko Miholić: Uspješno završavamo godinu s prihodima od 13,6 milijuna kuna

Objavljeno: 22.12.2016. mladenmandic

Na izvještajnoj Skupštini Lokalne akcijske grupa “Zeleni bregi”, jednoglasno je prihvaćeno izvješće o radu i financijsko izvješće za 2016. godinu. Predsjednik LAG-a Žarko Miholić istaknuo je kako LAG uspješno završava godinu s ukupnim prihodima od 13,6 milijuna kuna. Prije svega, to se odnosi na povlačenje novca iz mjere “Ruralnog razvoja”, u kojoj je LAG-u odobreno 11,6 milijuna kuna, a očekuju još dodatnih 85 tisuća eura, tako da će po toj mjeri, na raspolaganju imati ukupno 12,5 milijuna kuna.

Održavanje radionica

Taj novac LAG će putem natječaja rasporediti svojim članicama. Zato će u svim gradovima i općinama članicama LAG-a, početkom 2017. godine održavati radionice na kojima će potencijalne korisnike upoznati s natječajnim mjerama, lokalnom strategijom razvoja i operacijama koje se mogu sufinancirati. Tek nakon toga bit će raspisan natječaj, kako bi svi imali dovoljno vremena da pripreme projekte i da se prijave na natječaj. Za redovnu djelatnost u 2017. godini, LAG će na raspolaganju imati 1,1 milijuna kuna.

Projekt “Tell 2”

Od drugih važnijih rezultata u 2016. godini, ističe se međunarodni projekt “Teli 2”, u okviru programa “Erasmus+”, vrijednosti 15 tisuća eura, ostvaren u partnerstvu sa zemljama članicama EU. Njime je djelatnicima LAG-a omogućeno stručno usavršavanje, u sklopu kojeg su bili i na studijskom putovanju u Irskoj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba