Konvencija zagorskog SDP-a

Zlatarbistrički načelnik Žarko Miholić prešao iz Reformista u SDP i bit će njihov kandidat na svibanjskim izborima

Objavljeno: 17.12.2016. mladenmandic

U prostorijama Vatrogasnog doma u Tuhlju, sinoć je održana Izvještajno – tematska konvencija zagorskog SDP-a na temu lokalnih izbora, kojoj je prisustvovao i predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Na Konvenciji, na kojoj je bilo 118 od 188 članova, predstavljeni su kandidati zagorskog SDP-a na svibanjskim lokalnim izborima. Najveći pljesak izmamio je dosadašnji predsjednik zagorskih Reformista, potpredsjednik Reformista Hrvatske i u dva mandata načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić, koji je odlučio prijeći u SDP i kojemu su Siniša Hajdaš Dončić i Davor Bernardić uručili SDP-ovu člansku iskaznicu.

“Našao sam se u tom krugu”

Predstavljajući sve svoje rezultate na području Zlatar Bistrice, u kojoj je na izborima prije tri i pol godine ostvario najbolji rezultat u Hrvatskoj, gdje je u utrci sa svojim protukandidatom osvojio više od 87 posto glasova, o razlogu svojeg prelaska u SDP samo je rekao kako se jednostavno našao u tom krugu ljudi. Još jedna akvizicija SDP-a je i ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje u Krapinskim Toplicama Antun Zupanc, koji će biti tamošnji SDP-ov kandidat za načelnika. SDP-ovi kandidati za župana i njegovu zamjenicu su Željko Kolar i Jasna Petek, koji su opsežno iznijeli što je SDP-ova vlast napravila u posljednjih nekoliko godina, a kandidati za SDP-ove gradonačelnike su i Zlatko Brlek u Klanjcu, Željko Pavić u Krapini, Ivan Tuđa u Oroslavju, Ivan Hanžek u Zaboku, Marko Vešligaj u Pregradi i Jasenka Auguštan Pentek u Zlataru. Kandidati za općinske načelnike, osim Miholića i Zupanca, su i Darko Ban u Bedekovčini, Damir Podboj u Desiniću, Mia Leljak u Đurmancu, Miljenko Štabek u Konjščini, Srećko Blažičko u Kumrovcu, Mirela Behin u Loboru, Ana Gospočić u Stubičkim Toplicama, Marko Kos u Svetom Križu Začretju, Renato Ilić u Tuhlju, a podržat će i nestranačke kandidate, u Humu na Sutli Zvonka Jutrišu i Roberta Grebličkog u Velikom Trgovišću.

Koalicije i kohabitacije

Siniša Hajdaš Dončić nadovezao se i kako će podržati još neke lijevo orijentirane nestranačke kandidate u pojedinim općinama, te HNS-ove kandidate u Gornjoj Stubici, Radoboju, Jesenju i Petrovskom. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izrazio je ogorčenje što aktualna vlast nije prihvatila niti jedan od saborskih amandmana oporbe, a na upit nije li to isto radila i Milanovićeva Vlada, rekao je da treba učiti na tuđim greškama, te da je on sada pružio ruku suradnje HDZ-u i Mostu, da se ipak prihvate dobre stvari za mlade i one najsiromašnije. Dodao je i kako koalicije s HDZ-om u gradovima i općinama neće biti, ali će SDP ipak dozvoliti eventualnu mogućnost kohabitacije na dobrobit ljudi u lokalnim sredinama, jer je i to bolje nego svake godine novi izbori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba