“Dobro je činiti dobro”

Pet humskih poduzeća DVD-u Prišlin – Hum darovalo novac za nabavu kombi vozila

Objavljeno: 14.12.2016. Jelena Jazbec

Vrijeme je darivanja, a humska poduzeća Vetropack Straža, OMCO Croatia, Straža – plastika, BDF Servis i GP Špiljak i ovog su puta udružila snage te Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Prišlin – Hum donirala novac za nabavu kombi vozila.

Preko 120 članova

DVD Prišlin – Hum osnovan je 1952. godine. Djeluje na području velikog dijela Huma na Sutli, a okuplja preko 120 članova, koji sudjeluju u akcijama gašenja požara u Humu na Sutli, ali i drugim mjestima. Uz tu osnovnu djelatnost, treba još spomenuti i kontrolirana spaljivanja, čišćenja granja uz prometnice, ispumpavanje vode, školovanje mladih kadrova, sudjelovanje na raznim natjecanjima i dr. Ovo će im vozilo dobro doći u redovnim aktivnostima, posebno za prijevoz operativnih članova i vatrogasne opreme prilikom hitnih intervencija.

Dom Bidružica

Humska petorka ovu tradiciju zajedničkog darivanja zagorskih ustanova i udruga njeguje duži niz godina. Prošle godine njihova je donacija otišla u Dom za psihički bolesne odrasle osobe Bidružica, a ranijih godina u zagorske bolnice, domove zdravlja i domove za djecu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba