Skupština HSS-a KZŽ

Predsjednik Beljak: Općinske i gradske organizacije imat će potpunu slobodu koaliranja

Objavljeno: 13.12.2016. mladenmandic

U Đurmancu je održana redovna Skupština Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke. U radu Skupštine sudjelovala su 74 delegata, a osim njih, nazočni su bili i predsjednik HSS-a Krešo Beljak, dobitnici stranačkih nagrada i gosti – ukupno stotinjak ljudi.

Konzistentan program

Predsjednik Županijske organizacije HSS-a Marijan Hohnjec u svom je govoru istaknuo potrebu povećanja članstva, iznio program rada Županijske organizacije za 2017. godinu i predstavio svoj uži tim. Najavio je izradu izborne strategije za iduće lokalne izbore, kao i održavanje još jedne Programske skupštine u veljači 2017. godine. Na toj će se Skupštini odlučivati o načinu izlaska na izbore, a bit će predstavljeni i kandidati HSS-a za čelna mjesta u županiji, gradovima i općinama. Istaknuo je da će se posebno cijeniti one gradske i općinske organizacije koje će biti aktivne i koje imaju brojnije članstvo, te pojedinci koji su spremni raditi za dobrobit zajednice i HSS-a.
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak se najprije osvrnuo na trenutačno stanje u stranci, a zatim je najavio smjer djelovanja HSS-a u budućnosti. Istaknuo je da stranka do sada nije imala jasan politički smjer, što je često zbunjivalo i same članove HSS-a, ali da će se to 14. siječnja na Izbornoj skupštini HSS-a promijeniti. Nakon Skupštine, HSS će imati konzistentan program i jasne ciljeve svog djelovanja. Posebno je naglasio da HSS nije niti HDZ niti SDP, nego stranka koja ima stoljetnu tradiciju, ali su je kompromitirali ljudi kojima je HSS bio samo sredstvo za ostvarivanje svojih osobnih ambicija.

Novi HSS

Novi HSS, istaknuo je Beljak, gradit će svoju politiku na mladim, poštenim i vrijednim ljudima iz svojih redova kojima nije važan osobni interes, nego interes stranke. Dodao je kako vjeruje da će HSS na predstojećim izborima postići dobar rezultat i biti visoko pozicioniran u novoj županijskoj vlasti te da općinske i gradske organizacije imaju apsolutnu slobodu koaliranja u svojim sredinama, jer se na lokalnoj razini ne vodi ideološka politika, nego politika boljitka lokalnih sredina, a za to su prije svega bitni ljudi, a tek onda stranke. Na kraju je čestitao članovima HSS-a nagrađenima povodom 22. obljetnice Županijske organizacije, a ispred nagrađenih članova HSS-a, Skupštini se obratio i najstariji nagrađeni, Dragutin Gorupić – Draš. Nakon Skupštine nastavljeno je druženje uz domjenak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba