Dodijeljene nagrade

Zlatne kune tvrtkama Brenta, OMCO Croatia i ZMH Horvat

Objavljeno: 02.12.2016. mladenmandic

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Komore Krapina danas su najboljim poduzećima u Krapinsko –  zagorskoj županiji dodijeljene Zlatne kune. U kategoriji malih poduzeća, u konkurenciji 160 zagorskih tvrtki, Zlatnu kuna dobila je tvrtka Brenta d.o.o. iz Huma na Sutli. Poduzeće Brenta koje je osnovano 2007. godine, na inicijativu skupine talijanskih i hrvatskih partnera, ima 19 zaposlenih. Proizvode boce za vodu namijenjene za sportsko korištenje  i izvoze preko 95 posto ukupne proizvodnje. Prošle godine ostvarili su ukupni prihod od 21,6 milijuna kuna s dobiti od 2,6 milijuna kuna.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava, među 47 tvrtki koje su ispunile kriterije, Zlatnu kunu po treći put dobila je tvrtka ZMH Horvat iz Konjščine. Tvrtka je osnovana 1993. godine, bavi se proizvodnjom, preradom, skladištenjem i distribucijom smrznute hrane te ugostiteljstvom i trenutno zapošljavaju 147 djelatnika. U prošloj godini imali su ukupni prihod od 84,2 milijuna kuna, a bruto dobit po zaposlenom bila je 121.502 kune.

Rast od 20 posto

U kategoriji velikih poduzeća, Zlatnu kunu je među devet tvrtki koje su ispunile kriterije, dobilo poduzeće OMCO Croatia iz Huma na Sutli. Tvrtka, članica belgijske OMCO grupe bavi se proizvodnjom staklarskog alata, odnosno kalupa koji se koriste u proizvodnji staklene ambalaže i više od 90 posto plasiraju na inozemno tržište. Tvrtka ostvaruje godišnji rast proizvodnje od 20 posto. Ukupni prihodi u prošloj godini sa zaposlenih 536 djelatnika, iznosili su im 452,7 milijuna kuna, a dobit 94,5 milijuna kuna. Županijska komora Krapina, posebno priznanje za 60. godišnjicu uspješnog rada, dodijelila je krapinskom poduzeću Krakom za iznimni doprinos razvitku gospodarstva, a vaučer od deset tisuća kuna uručen je tvrtki TPK iz Oroslavja koja uskoro ulazi u veliku investiciju vrijednu deset milijuna kuna. Nagrade i priznanja najboljim zagorskim poduzećima predali su župan Željko Kolar, dožupan Anđelko Ferek – Jambrek, predsjednik Županijske komore Krapina Josip Grilec te potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore Mirjana Čagalj.

Gospodarstvo raste

Predsjednik Županijske komore Krapina Josip Grilec istaknuo je kako je prošla godina bila dobra za zagorsko gospodarstvo i kako je u svim segmentima zabilježen rast. Dodao je kako je Krapinsko – zagorska županija izvozno orijentirana te je to  razlog zbog kojeg zagorsko gospodarstvo konstantno raste.  Župan Željko Kolar rekao je kako je gospodarski rast u Krapinsko – zagorskoj županiji počeo ranije nego u drugim dijelovima Hrvatske.

– Prije svega, dopustite mi da čestitam nagrađenima, jer su oni zaslužni što mi u Županiji imamo takve ekonomske rezultate. U 2015. godini smo otvorili 328 radnih mjesta i naravno da je to prije svega rezultat ulaganja naših gospodarstvenika u edukaciju ljudi i novu tehnologiju – istaknuo je župan Kolar.



 

Što su rekli nagrađeni

Darko Ranogajec – predsjednik Uprave OMCO-a iz Huma na Sutli:

– Naša najveća nagrada je zadovoljstvo naših zaposlenika i kupaca i mogućnost da se razvijamo u poslu i investiramo u još bolju budućnost.

Zoran Horvat – direktor tvrtke ZMH Horvat:

– U svakom slučaju ovo priznanje znači poticaj za daljnji rad i puno više morala za nove pobjede.

Pijer Antonio Parolin – direktor tvrtke Brenta:

– Ovo je čast za naše poduzeće, no ovu nagradu zaslužili su naši zaposlenici na koje smo vrlo ponosni. Ono što nam je cilj jest investiranje iz godine u godinu.

Katarina Posilović – direktorica Krakoma:

– Iznimna čast i zadovoljstvo mi je što mogu svjedočiti tome što je Krakom kao poduzeće dobio ovo priznanje za 60. obljetnicu postojanja. Bilo je boljih i lošijih vremena, sad planiramo razne investicije. Ove smo godine puno toga napravili u našem gradu na obnovi plinske i vodovodne infrastrukture te na groblju, a imamo i daljnje planove za zaštitu okoliša.



NAČELNIK ZVONKO JUTRIŠA:

Iznimno sam ponosan što dvije od tri nagrade odlaze u Hum

– Ponosan sam biti na jednom takvom skupu i dodjeljivanju nagrada, gdje od tri Zlatne kune, dvije odlaze u općinu Hum na Sutli. Moje iskrene čestitke i Brenti, a jasno i OMCO-u Hrvatska koji su svojim rezultatima zaslužili priznanje koje su dobili. Ono što krasi Hum na Sutli jest da nemamo nezaposlenih, a naši gospodarstvenici vode bitku kako sutra biti još bolji i uspješniji – rekao je načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba