Udruga “Sveta Ana“ iz Lobora:

Investicijom od 600 tisuća kuna, uređujemo nove prostore za osobe s invaliditetom

Objavljeno: 30.11.2016. mladenmandic

Županijska udruga Sveta Ana započela je s uređenjem novih prostora koji će zadovoljiti sve tehničke uvjete za prostor, namijenjene osobama s invaliditetom. Projekt su aplicirali tri godine na Ministarstvo regionalnog razvoja, ali, nažalost, od Ministarstva nije bilo sluha.

– Ovu smo godinu sami, preko skupljanja donacija i uz pomoć općine Lobor, krenuli u rješavanje tog za nas gorućeg problema. Nakon mnogobrojnih naknadnih zamolbi od strane općine Lobor i Udruge Sveta Ana, Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo je Općini kao glavnom investitoru ovog projekta, 200 tisuća kuna – rekla nam je predsjednica Udruge Sveta Ana Ljubica Jembrih.

Proširenje usluga

– Procjena vrijednosti radova od strane projektanta iznosi oko 600 tisuća kuna, a do sada je utrošeno 385 tisuća kuna, te je odrađeno gotovo 70 posto predviđenih radova – dodaje.

Udruga broji oko 220 članova koji koriste aktivnosti i terapije koje osiguravaju preko različitih projekata i programa. U svom strateškom planu, imaju predviđeno proširenje socijalnih usluga za koje postoje mogućnosti, a to područje pokriva čitavu Krapinsko – zagorsku županiju.

17 zaposlenih

– Trenutno u udruzi imamo 17 zaposlenih, četiri financiramo iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, četiri iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i devet iz Europskog socijalnog fonda, te jednog stručnog suradnika preko studentskog ugovora, financiranog od strane Krapinsko – zagorske županije – rekla nam je Lj. Jembrih.



Posjet saborskog zastupnika Žarka Tušeka

Kako bi im pomogao, Udrugu “Sveta Ana” posjetio je i HDZ-ov saborski zastupnik Žarko Tušek.

– Saborskog zastupnika Tušeka smo detaljno upoznali s radom naše udruge te smo zajedno obišli i nove prostore. Nakon obilaska, Tušek je iskazao zadovoljstvo na kvalitetno utrošenom novcu za uređenje prostora te je naglasio da takvi projekti moraju biti prioritet financiranja u državnim, regionalnim i lokalnim sredinama. Predložio nam je i modus i pomoć Vlade u kompletnom zatvaranju konstrukcije uređenja prostora s namještajem koji nije uračunat u projektnu cijenu. Članovi su mu sami objasnili koliko im znači udruga i kako im je teško svakodnevno boriti se sa stepenicama kojima se, nažalost, sami ne mogu kretati. Nakon posjeta zastupnika Tušeka, članovi Udruge pridružili su se stručnim suradnicima i u obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. rođendana URIHO-a u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba