Zagorska Sela

Investicija obitelji Štvanek od devet milijuna kuna omogućit će ugodnu starost za 50 korisnika

Objavljeno: 25.11.2016. zagorjeinternational

U Zagorskim Selima danas je otvoren novi Dom za starije i nemoćne osobe Sv.Katarina. Dom pruža usluge za smještaj pokretnih, teže pokretnih i nepokretnih osoba, individualan pristup svakom stanovniku doma, kuhinja je opremljena prema svim standardima, svaka soba ima svoju kupaonice, te svim dodatnih uređajima koji su potrebni za nesmetan život štićenika. Uz navedeno, štićenici imaju mogućnost vježbi uz fizioterapeuta te organizirane aktivnosti prema njihovim željama.

U budućnosti proširenje

– Dom ima kapacitet za 50 korisnika, sobe su jednokrevetne i dvokrevetne te svaka od njih ima svoju kupaonicu koja je prilagođena invalidima. U budućnosti očekujemo eventualno proširenje doma. Sama ideja razvila se prije 10-ak godina, kada smo krenuli tražiti neko mirno mjesto za starije osobe, a s obzirom da sam ja iz ovog mjesta, drago mi je da smo ovaj dom uspjeli realizirati upravo ovdje, gdje nema galame i buke, već vladaju mir i prirodno okruženje – rekla je direktorica Doma sv. Katarina Valentina Štvanek.

– Prije svega, čestitka obitelji Štvanek na ovoj investiciji koja je vrijedna preko devet milijuna kuna, a vrlo je vrijedan podatak i da će ovdje 13 osoba naći posao. Moram naglasiti da su županijske institucije bile na raspolaganju, kako bi građevinsku dozvolu, uporabnu dozvolu i svu ostalu dokumentaciju prikupili u roku te smo na taj način poručili investitorima da su dobrodošli. Ovakva investicija u jednoj maloj općini kao što su Zagorska Sela je zaista važan projekt jer je sama lokacija idealna za ovakve domove i investicije. Ima sve više privatne inicijative, pa će se tako graditi i dom za starije i nemoćne osobe u Krapinskim Toplicama, a u Zaboku radovi dobro napreduju. To je isplativ biznis, a koristan ljudima starije životne dobi – rekao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar te je odgovarajući na novinarski upit rekao da izgradnja doma u Zaboku ide svojim tijekom.

Velika investicija

– Nešto kasnimo u realizaciji, ali ono što je važno je da je oku vidljivo sve ono što je napravljeno, a hoće li otvorenje biti u svibnju ili rujnu sljedeće godine, manje je važno. Ipak je to velika investicija ogromnih kapaciteta – zaključio je župan Kolar.

Inače, danas je Dan općine Zagorska Sela, a svečana sjednica održava se u dvorcu Miljana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba