Trgocentar u Kumrovcu

Na 350 kvadrata, nudi se friško pečeni kruh, svježe meso i bogat asortiman bijele tehnike

Objavljeno: 19.11.2016. mladenmandic

U Kumrovcu je danas, na oko 350 četvornih metara, na prostoru bivše trgovine Name, kasnije rovinjske Vallallte, danas otvoren novi trgovački centar zabočkog Trgocentra. U novoj trgovini, na policama će biti više od pet tisuća različitih artikala. Kako nam je rekao direktor Trgocentra Darko Bratković, prostor u Kumrovcu na pet godina uzeli su u najam od poduzeća Vallallta iz Rovinja, no o kolikom se najmu radi, nisu nam htjeli otkriti ni Darko Bratković ni Boris Božac, direktor poduzeća Vallalta, koja je u tim prostorima već 12 godina poslovala u Kumrovcu, nakon što su ih kupili od Name, koja je završila u stečaju.

Zaposleno osam ljudi

–  U trgovini zasad zapošljavamo osam ljudi. Otvorili smo novi odjel bijele tehnike, prodaju televizora i malih kućanskih aparata, otvorili smo i mesnicu s prodajom svježeg mesa, a mještani Kumrovca i njegove okolice će sada u svako doba dana moći kupiti topli, friško ispečeni kruh – rekao nam je direktor Trgocentra Darko Bratković.

No to nije sve. Kumrovečki Trgocentar se u proljeće nastoji i proširiti. Tako će se, zasad u zatvorenom dijelu prostora, od veljače otvoriti i Poljo – centar, s prodajom poljoprivrednog sjemena, alata, umjetnog gnojiva i ostalih stvari za poljoprivrednike. Inače, Trgocentar je od rovinjske Vallallte iznajmio i prostore u podrumu, gdje je sada skladišni prostor, te na prvom i drugom katu zgrade, gdje je zasada također skladište, ali koji bi se lako mogao prenamijeniti i u neke druge poslovne svrhe. Na katu su se, naime, u okviru tadašnje Name nekad prodavali tekstilni i plastični proizvodi, a na katu je i nekoliko uredskih prostorija. Sveukupno Trgocentar sada u tri etaže svog poslovnog prostora u Kumrovcu, ima na raspolaganju oko 1600 četvornih metara iskoristivog prostora.

Došao i župan

Na otvorenju novog trgovačkog centra u Kumrovcu bili su danas i župan Željko Kolar, načelnik Kumrovca Dragutin Ulama, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek i načelnik Zagorskih Sela Željko Kodrnja, koji su pozdravili Trgocentrova ulaganja u ovaj nerazvijeni zagorski kraj.



UZ OTVORENJE NOVE MESNICA

Kumrovečka “Zipka“ kupila si i gablec za Fažanu

Jedna od atrakcija današnjeg otvorenja Trgocentrovog dućana u Kumrovcu, bila je i kumrovečka etno udruga “Zipka“. Njih 15, danas je ujutro s dva vatrogasna kombija krenulo u Fažanu u Istru, inače po Titi prijateljsku općinu s Kumrovcem, gdje će održati i cjelovečernji koncert. Prije puta, na Trgocentrovom mesnom pultu kupili su si i gablec za put, ali na veselje svih, u novom dućanu i zapjevali nekoliko tradicijskih zagorskih pjesama. Za dobro raspoloženje svih koji su danas došli na otvorenje, uz raznovrsne delicije koje su pripremili djelatnici Trgocentra, pobrinuli su se također i tamburaši KUD-a “Zvuci starine” –  sekcije KUD-a Sloga iz Velikog Trgovišća.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba