DERBI 2. HMNL SJEVER

Jesenje se s teškog gostovanja u Rugvici vratilo s punim plijenom i zasluženo zasjelo na vrh drugoligaške ljestvice

Objavljeno: 14.11.2016. Alen Brodar

– Zbog ovakvih utakmica se živi, ovi dečki koji su ostavili srce na terenu su ponos našeg Zagorja i hvala im na tome – objavljeno je na službenoj Facebook stranici Malonogometnog kluba Jesenje. Naime, oni su u nedjelju u derbiju 2. HMNL Sjever vrijednom pobjedom u gostima protiv Rugvice 5:4 zasjeli na čelo drugoligaške ljestvice i time razgalili srca brojnih navijača koji su ih pratili na ovo teško gostovanje, ali i onih koji su ostali kod kuće i s nestrpljenjem očekivali rezultat iz Rugvice. Srčanost kojom se bore ovi malonogometaši prepoznata je u Jesenju, ali i Krapini i okolnim općinama i taj je mali, tek nedavno osnovani klub, stekao velik broj simpatizera i navijača.

Autobus navijača

Za derbi je stoga organiziran autobus, koji je dakako bio popunjen, a iz Zagorja je put Rugvice išlo i desetak automobila, kako bi dečkima u bijelo – zelenim dresovima pružili podršku.
Na početku utakmice vidio se respekt prema ekipi Rugvice, koja je preuzela inicijativu u prvih nekoliko minuta, te povela već u 3. minuti golom Igora Leskovara. Nakon početne nesigurnosti gostujućih igrača, trener Jesenja Josip Leljak poziva minutu odmora, nakon čega su dečki čvršće stali na teren te u 9. minuti Denis Švaljek zabija pogodak za izjednačenje. U nastavku igre bilo je prilika na jednoj i na drugoj strani, ali Jesenje prelazi u vodstvo nespretnom reakcijom domaćeg golmana kojem je lopta pobjegla u gol. Igralo se čvrsto, na rubu prekršaja pa Rugvica sakupila šest akumuliranih prekršaja te je u 17. minuti Ivan Ija Kovačec, inozemno pojačanje i prijatelj kluba sa 10 metara zabio pogodak za 1:3. U samoj završnici prvog dijela Renato Rumbak se upisuje u strijelce i na poluvrijeme se odlazi sa rezultatom 4:1 za Jesenje. U prvom poluvremenu suci su podijelili 5 žutih kartona, a ista borba se nastavila i u drugom poluvremenu. U 29. minuti Rugvica pogotkom Dine Kovača smanjuje zaostatak na 2:4. Zatim je u 32. minuti zbog drugog žutog kartona isključen je Denis Gamilec, a Rugvica pogotkom Igora Leskovara smanjuje na 3:4. Već u idućoj minuti crveni karton dobiva Renato Rumbak, Rugvica koristi višak igrača te Antonio Jamičić postiže izjednačujući pogodak u 34. minuti.

Velika obrana

Ključan trenutak utakmice dogodio se u 35. minuti, kada Rugvica ima udarac sa 10 metara zbog šest akumuliranih prekršaja Jesenja, no poticaj svojoj ekipi dao je odličan golman Goran Malogorski svojom velikom obranom. A dvije minute kasnije, na veliko oduševljenje svojih suigrača i mnogobrojnih navijača, pobjednički pogodak za 5:4 postiže kapetan Jesenja Davor Presečki. Ovom pobjedom Jesenje je preskočilo Rugvicu na prvenstvenoj ljestvici te s prve pozicije očekuju domaću utakmicu sljedećeg vikenda protiv MNK Petrinjčice.
– Moramo se zahvaliti našim navijačima što su nas pratili na ovo gostovanje i vjerujemo da nisu požalili jer su gledali izvrsnu utakmicu kakva se i očekivala. Hvala i sponzorima koji nas podupiru. Također, čestitamo Ivanu Iji Kovačecu na upisanom prvom nastupu za ekipu MNK Jesenja i na prvom pogotku, te bi smo ga željeli češće vidjeti u našoj ekipi. Veliko mu hvala, u ime Kluba i u ime navijača i na organiziranoj večeri nakon utakmice – zaključili su u MNK Jesenje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba