Vatreni u Zagorju

Davor Šuker: Želim da Zagorje što prije dobije umjetni teren s reflektorima

Objavljeno: 09.11.2016. Jelena Jazbec

Hrvatska nogometna reprezentacija danas je posjetila Zagorje, točnije, grad Zabok, gdje su Vatreni obišli Specijalnu bolnicu Sveta Katarina i prisustvovali otvorenju novih prostora Nogometnog saveza Krapinsko – zagorske županije.

Obilazak bolnice

Predvođeni predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Davorom Šukerom, izbornikom Antom Čačićem i kapetanom Lukom Modrićem, reprezentativci su se susreli sa stručnim timom Specijalne bolnice za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Sveta Katarina”, službene bolnice Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatske nogometne reprezentacije. Predsjednik Upravnog vijeća Bolnice, Dragan Primorac, upoznao je igrače s novim dijagnostičkim i terapeutskim postupcima koji se odnedavna primjenjuju, a organiziran je i obilazak bolnice. Nikolai Burkart, član Upravnog vijeća, igračima i izborniku je dodijelio prigodne poklone, satove, za uspješno predstavljanje Hrvatske na Europskom prvenstvu u Francuskoj.
Dio reprezentativaca, Josip Pivarić, Marko Rog, Danijel Subašić i Domagoj Vida te izbornik Čačić, potom su se uputili na Zivtov trg, gdje je predsjednik HNS-a Davor Šuker, zajedno s predsjednikom Nogometnog saveza KZŽ Stjepanom Merkašem, prerezao vrpcu i svečano otvorio nove prostore Nogometnog saveza.

Zagorski igrači odlaze

– Prva smo županija koja je došla u vlasništvo jednog prostora, neophodnog za rad Saveza. Ostavili smo veliki zalog za budućnost našim mladim nogometašima, novim naraštajima, koji će to koristiti. Imali smo podršku HNS-a, Hrvatskog olimpijskog odbora, naših poduzetnika, koji su se odazvali na naš poziv i pomogli isfinancirati ovaj projekt. To su počeci stvaranja infrastrukture u nogometu. Nažalost, naši najkvalitetniji igrači odlaze iz Zagorja, blizu smo Slovenije, blizu smo Austrije, granice su otvorene, mnogo naših najboljih igrača odlazi u te države i to je najveći problem – rekao je predsjednik NS-a KZŽ Stjepan Merkaš.
Prisutnima se obratio i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.
– Nogomet je zajedništvo. Hrvatski nogometni savez se nikad neće umoriti pomagati. Želim da što prije dobijete jedan umjetni teren s reflektorima, da se produži igranje nogometa, ne do pet sati kad padne mrak, nego i do deset sati. Znam koliko ovaj kraj vapi za tim. Zašto sva djeca igraju nogomet? Baš zbog tih 3,5 tisuća utakmica koje se igraju svaki tjedan, baš zbog 140 tisuća nogometaša i nogometašica… Sjećam se kad sam bio klinac u Osijeku i kad smo igrali razredi a, b, c i d, za nas je to onda bilo svjetsko prvenstvo – zaključio je Šuker, koji se zadržao i na prigodnom domjenku po završetku službenog dijela programa.



IZBORNIK ANTE ČAČIĆ O UTAKMICI S ISLANDOM:

Imamo pozitivu, unatoč nenogometnoj atmosferi

Izbornik Ante Čačić otkrio je zašto su neki igrači na jučerašnjem treningu bili van terena te podijelio svoja očekivanja vezana uz kvalifikacijsku utakmicu protiv Islanda, koja Vatrenima predstoji ove subote na maksimirskom stadionu.
– Razlog što smo imali te igrače jučer van terena je taj što je teren zaista bio previše težak. Pala je obilna kiša, tako da nismo htjeli riskirati Ćorluku, Pivarića i Kovačića, ali oni će svi biti spremni za subotnju utakmicu. Učinit ćemo sve da dođemo do pobjede, imamo dobro raspoloženje, važno je da takvo ozračje i zadržimo. Imamo pozitivu, unatoč nedaćama koje nas prate, a to je da igramo u jednoj nenogometnoj atmosferi. Uz sav respekt prema protivničkoj momčadi, ipak mislim da Hrvatska ima kvalitetu više u samim igračima – rekao je Čačić, prokomentiravši i aktualnu situaciju vezanu uz Domagoja Vidu, kojeg je prije pet dana ukrajinska policija zaustavila s 1,51 promila u krvi, nakon čega mu je oduzeta vozačka dozvola.
– Domagoj ima uzorno ponašanje u reprezentaciji, ovo što se dogodilo u Kijevu je stvar kluba, a ako je napravio prekršaj, snosit će određene sankcije – zaključio je izbornik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba