Top modeli u Krapinskim Toplicama

Zagorski zrak godi ljepoticama: Četrnaest princeza u Bajci na dlanu

Objavljeno: 28.09.2016. Alen Brodar

Udruženje manekena Hrvatske pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i ove godine organizira izbor World Top Model Croatia, na kojem će se odabrati hrvatska predstavnica za 2016. godinu, koja će Hrvatsku predstavljati na svjetskom izboru koji će se održati u Miamiju (Florida), 15. prosinca.

A Krapinsko-zagorska županija, Općina Krapinske Toplice, Aquae Vivae – Krapinske Toplice i CITY PARK Zabok su do 2. listopada domaćini priprema finalistica izbora World Top Model Croatia i njihovih gošći, pobjednica i izabranih predstavnica Slovenije, Makedonije, BiH, Srbije i Crne Gore. Finalistice Top modela danas su tako u Krapinskim Toplicama dočekali dožupan Anđelko Ferek – Jambrek, načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić i direktorica kupališnog i wellness kompleksa Aquae Vivae, Martina Crljen.

Obilazak znamenitosti

– Posebno mi je zadovoljstvo što ste stigle u Krapinsko – zagorsku županiju, u našu Bajku na dlanu i stvarno mi je drago što vam možemo biti domaćini ovih nekoliko dana. Bile su finalistice Top modela u Zagorju i prošle godine, očito se organizatorima dopalo kako su dočekane i kako je sve odrađeno. Nadam se da ćete se ugodno osjećati u Zagorju i pozivam vas da posjetite i Muzej krapinskih neandertalaca, koji je jedan od najljepših muzeja u Europi. Moram vam reći i jednu zanimljivost, da je u odnosu na broj kvadratnih kilometara, Krapinsko-zagorska županija druga regija u Europi po broju dvoraca, crkvica i kurija ne jednome mjestu, tako da, ukoliko ćete moći, svakako posjetite i neke od njih – rekao je djevojkama dožupan Ferek – Jambrek.
Robert Šerbec, predstavnik organizatora izbora najboljeg hrvatskog Top modela, rekao je da se taj izbor po prvi puta održao prošle godine, u organizaciji UMAH-a, Udruženja manekena Hrvatske.
– Prošle je godine naša pobjednica Dea Maretić na svjetskom izboru u Rimu osvojila titulu prve pratilje. Ove godine ponavljamo izbor, natječe se 14 djevojaka, profesionalnih modela iz hrvatskih modnih agencija, a finalni izbor je u nedjelju, 2. listopada u zagrebačkom hotelu Sheraton. Pobjednica će u prosincu predstavljati Hrvatsku na svjetskom izboru u Miamiju na Floridi – rekao je Šerbec te dodao kako već drugu godinu dolaze u Krapinske Toplice zahvaljujući Martini Crljen direktorici kompleksa Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama.
– Radili smo ovdje modne revije, sudjelovali i na Badl festu, a mi smo, kao domaći ljudi iz Zagreba htjeli predstaviti baš Hrvatsko zagorje kao odličnu turističku destinaciju, budući da svi izbori koji se rade u Hrvatskoj uglavnom idu na more. Prilika je do da naše cure, ali i njihove kolegice iz okolnih zemalja upoznaju ljepote Hrvatskog zagorja – zaključio je Šerbec, dodajući da među natjecateljicama nema ni jedne djevojke iz Zagorja, budući u Zagorju nema modnih agencija.

Top model Srbije

– Tek sam stigla, ali počelo je vrlo interesantno, najavljeni su nam mnogi obilasci Zagorja i veseli me najavljeni posjet Muzeju krapinskih neandertalaca, budući da još nisam imala prilike posjetiti ovaj kraj. No, rado dolazim u Hrvatsku, ovdje svake godine ljetujem i more mi se jako sviđa. A ovo što sam dosad vidjela, mogu reći samo sve najbolje – rekla nam je 22-godišnja Beograđanka Marija Milenković, najbolji ovogodišnji srpski Top Model, inače studentica ekonomije. Kaže da je ljepota bitna, ali da se trudi biti kompletna osoba, ostvarena na mnogim poljima te da se jednog dana vidi kao uspješna računovotkinja.

Njena kolegica, 25-godišnja Marija Kljajić iz Slavonskog Broda, koju tek čeka finalni izbor u Hrvatskoj, studira u Zagrebu i ovo joj nije prvi posjet Zagorju, jer je već dolazila upravo u Krapinske Toplice.
– Na izbor nisam došla preko modne agencije, već kao ovogodišnja druga pratilja i miss fotogeničnosti izbora Miss Universe Hrvatske, pa sam se prijavila i na ovaj izbor. Konkurencija je velika, ovo su prekrasne djevojke iz cijele Hrvatske tako da ćemo vidjeti što će biti u finalu – zaključila je Marija.

Finalistice izbora su tijekom posjeta Zagorju smještene u Hotelu Toplice u Krapinskim Toplicama te će do nedjelje posjetiti turističke destinacije i znamenitosti županije i napraviti niz foto te video snimanja. U sklopu priprema za finale izbora, u petak će biti održana i modna revija u City parku u Zaboku, s početkom u 20.30 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba