Bedekovčanska jezera

Stručnim predavanjima i bogatim kulturnim programom, obilježen Nacionalni dan multiple skleroze

Objavljeno: 28.09.2016. Jelena Jazbec

Na Bedekovčanskim jezerima u ponedjeljak je prigodnim programom obilježen Nacionalni dan multiple skleroze, u organizaciji Društva multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije. Sve prisutne na samom je početku pozdravila Nada Smrekar, predsjednica županijskog Društva multiple skleroze. O radu Društva govorila je tajnica Svjetlana Pripeljaš, a održana su i stručna predavanja.

“Kroz multiplu sklerozu – zajedno”

Neurologinja Gordana Soić – Matejaš govorila je o novostima u liječenju multiple skleroze, fizijatrica Nada Jačmenica o temi “Kroz multiplu sklerozu – zajedno”, urolog Ivica Balagović o samopomoći oboljelih od multiple skleroze s urološkim tegobama te patronažna sestra Vesna Glas, o ulozi patronažne sestre kod oboljelih od multiple skleroze. U glazbenom dijelu programa nastupili su ŽVG “Kajda”, Udruga za promicanje narodne kulture “Kirjales” i TS Prava Ekipa.
Izaslanik predsjednice RH, saborski zastupnik Žarko Tušek, u prigodnom je obraćanju odao poštovanje svim članovima Društva. Prisutne su pozdravili i načelnik Bedekovčine Darko Ban, dopredsjednica Saveza Društva multiple skleroze Hrvatske Snježana Raić, članica Predsjedništva Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Marica Mirić i zamjenica župana Jasna Petek.

Važnost sinergije

– Samo našom sinergijom možemo raditi na daljnjem poboljšanju kvalitete života vas koji se zbog ove bolesti iz dana u dan suočavate s usponima i padovima te da vam kao društvo pomognemo o onim lošim i teškim trenucima – rekla je Petek.
Među uzvanicima su bili i zamjenica gradonačelnik Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, predsjednik Općinskog vijeća Bedekovčine Janko Buzjak, ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina, ravnateljica Ljekarne KZŽ Dubravka Frinčić i v.d. predstojnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Goran Vukmanić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba