Projekt vrijedan 10,5 milijuna kuna

Pri kraju radovi na izgradnji vodoopskrbnog sustava za naselja Putkovec, Prigorje i Goričanovec

Objavljeno: 27.09.2016. Alen Brodar

Ovih se dana završavaju dodatni radovi na projektu “Opskrba vodom podsustava II. Putkovec -Goričanovec – proširenje vodovodne mreže vezane za HS Putkovec”, koji izvodi Krakom – gradnja d.o.o. Krapina. ugovorene vrijednosti radova u iznosu od 384.213,00 kuna, a koje Općina Đurmanec financira u cijelosti.

U sklopu navedenih radova, čija je ugovorena vrijednost 384.000 kuna, što financira Općina Đurmanec, na vodoopskrbnu mrežu se ugrađuju potrebni redukcijski i odzračni ventili, čime se završava kompletni projekt vodoopskrbnog sustava za naselja Putkovec, Prigorje i Goričanovec, sa vodospremnikom Putkovec i hidrostanicom. Slijedi priprema za tehnički pregled, kako bi se nakon dobivanja uporabne dozvole moglo započeti sa priključenjem stanovništva na javnu vodoopskrbnu mrežu.

– Ukupna vrijednost projekta iznosila je oko 10,5 milijuna kuna, od čega su Hrvatske vode sufinancirale veći dio projekta, a Općina je sve to pratila sufinanciranjem od 10 do 20 posto, ovisno o godišnjim ugovorima, nastojeći da realizacija projekta ni u kom trenutku ne dođe u pitanje – kažu u Općini, dodajući da ovim putem obavještavaju mještane da će zahtjeve za priključenje moći predati u Krakom – Vodoopskrbu i odvodnju d.o.o., a ne na Općinu, no da će o tome svi biti pravovremeno obaviješteni.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba