“Zahvala jeseni” u Klanjcu

Show “Mužikaši s kuhačom”, Dražen Zečić, moto alka i “Kaj vu duši”

Objavljeno: 26.09.2016. mladenmandic

Ovog će se vikenda u Klanjcu održati tradicionalna kulturno – turistička manifestacija “Zahvala jeseni u Klanjcu”. “Klanječke jeseni” započinju u petak u 16 sati u Gradskoj knjižnici Antuna Mihanovića, okupljanjem sudionika programa “Europa za građane – čvrsta EU – solidarna EU”. U 19 sati u Gradskoj knjižnici Antuna Mihanovića bit će otvorenje izložbe “Klanjec moj grad – Veljko Čižmek”, a nakon toga na Trgu Antuna Mihanovića održat će se Tamburaška večer u kojoj će nastupiti TS Brajde, TS Ekipa, TS G-mol, TS Zelenjak i prijatelji.

Tribine i radionice

U subotu od 10 do 13 sati u Kulturnom centru Klanjec i Studiju Galerije Antuna Augustinčića, u okviru programa “Europa za građane”, održat će se tribina “Bez granica“, u Zelenjaku radionica “Bez žice”, a u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića radionica “Bez nasilja među djecom“. Od 15 sati slijedi susret kulturno – umjetničkih društava “Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe naše”, u kojem sudjeluju kulturni amateri iz Poljske, Mađarske, Vojvodine, Slovenije, Slovačke i Hrvatske. Svečano otvorenje manifestacije bit će u 16 sati, a u 17.30 sati održat će se kuharski show “Mužikaši s kuhačom”, s glazbenim programom kojeg će voditi Ivan Benc. Od 20 sati cjelodnevni program završit će koncertom Dražena Zečića.

Klanječki sajam

U nedjelju program počinje u 11 sati, misom zahvalnicom u klanječkoj župnoj crkvi. Od 14 sati, na Trgu Antuna Mihanovića održat će se promenadni koncert Puhačkog orkestra Lira i započet će tradicionalni Klanječki sajam, na kojem će se predstaviti klanječki OPG-ovi i udruge. Od 15 sati, u programu će se predstaviti Dječji vrtić “Kesten”, mališani OŠ Antuna Mihanovića, dječji folklor KUD-a Mihanović, Glazbeno – plesni studio “Ritam”, i mažoretkinje iz Dubrovčana. Nakon toga, uslijedit će moto alka klanječkog Moto kluba “Sokol” i Moto show by Dejan Špoljar, s atrakcijama na motociklu i BMX biciklu. Od 18 sati slijedi koncert Radija Kaj “Kaj vu duši”, na kojem će nastupiti Ivica Pepelko, Branko Greblički Ventek, Ivan Benc, Iva Ranogajec Inkret, Gabrijela Hrženjak, Rajko Suhodolčan, Mladen Hitrec, Lucija Jelušić, Tihomir Kožina, Gordana Ivanjek Tušek i drugi. U slučaju kiše, dio od bogatog programa održat će se u sportskoj dvorani.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba